Ingrediente
- 10 oua
- 200 gr telemea vaca[ nesfarmicioasa]
- 200 gr sunca
- 200 gr sunculita afumata
- 200 gr masline verzi umplute
- 400 gr faina alba
- 4 linguri seminte decorticate de floarea soarelui
- 4 linguri spanac tocat
- 4 linguri ceapa verde-codite tocata
- 6 linguri smantana
- 8 linguri ulei
- 2 catraveti murati.
- 1/2 plic amestec cu sofran ptr. paella
- 3 lingurite de amestec drojdie uscasta cu praf de copt
- sare
Mod de preparare
Taiati cuburi telemeaua , mezelurile , castravetii murati si ardeii Kapia .
Ungeti doua forme de cozonac cu ulei si puneti in ele hartie de copt .
Trei oua se bat spuma cu putina sare + 2 linguri ulei si +2 smantana .Pentru a avea un aluat verde am pus si spanac tocaT. Adaugati in ploie 4-5 linguri faina, consistenta sa fie cea a unei smantani . Pentru crestere am adaugat o lingurita drojdie amestecata cu praf de copt.Impartiti compozitia in mod egal in cele doua tavi , presarati pe deasupra ardeiul si telemeaua .
Urmatoarele trei oua le bateti cu sare + 2 linguri ulei ,+ 2 linguri smantana +4-5 faina , sare si+praf de copt cu drojdie .La fel impartiti compozitia in cele doua tavi si presarati deasupra sunculita afumata + castravetii murati .
Ultimele 4 oua le bateti spuma cu sare + 2 linguri ulei + 2 linguri smantana+5-6 linguri faina +drojdia cu praf de copt + condimentul cu sofran . Impartiti jumatate din cantitate in tavi , presaratri maslinele , ceapa verde , ardei si sunculita . Turnati deasupra restul de compozitie .
Presarati cu seminte de floarea soarelui pe deasupra, stropiti usor cu ulei si dati la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20-30 minute pana se rumeneste .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac si sofran" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|