Ingrediente
- 200 g sunca
- 4 carnati din cei preparati acum de sarbatori
- 1 fir praz
- 1 ceapa rosie
- 250 g de faina
- 400 ml de lapte
- 3 oua
- 3 linguri de ulei
- 1 praf de copt stins cu otet
- 150 g de masline negre feliate
- ½ ardei rosu
- ½ ardei portocaliu
- ½ ardei galben
- ½ ardei verde deschis
- ½ de ardei iute verde
- 1 rosie
- 150 g de cascaval ras
- 50 g de mazare congelata
- 50 g de porumb dulce din conserva
- 50 g seminte de rodii
Mod de preparare
Se cerne faina, se stinge praful de copt cu otet si se adauga in faina, se amesteca si se adauga 400 de ml de lapte, care a fost la temperatura camerei. Se amesteca, se adauga cascavalul ras, se adauga maslinele feliate.
Separat vom taia fin praz si ceapa rosie julien si le vom sota in doua linguri de ulei, dupa care se vor scoate si se vor aseza pe hartie absorbanta pentru indepartarea surplusului de ulei. Se pune mazarea sa se decongeleze un pic (aceasta a fost prefiarta in prealabil) se va trece la tocarea legumelor in special ardeii cubulete si se vor pune pentru dessign si cateva seminte de rodii. Se taie sunca in cubulete mici si de asemenea se taie si carnatii la fel, acestia se adauga la sfarsit.
Se amesteca bine, se va taia si rosia care se va amesteca cu putin cascaval si se va adauga deasupra. Se sareaza, pipereaza si se da la cuptor. Checul se va pune la cuptor intr-o forma de chec unsa cu putin ulei in care se va pune hartie de copt, se adauga compozitia rezultata si se da la cuptor.
Dupa aproximativ 30 de minute se bate un ou si se unge checul nostru aperitiv, se poate adauga optional si boia si se mai da la cuptor 15-20 de minute.
Se verifica dupa expirarea timpului si daca este facut se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 30 de minute de abia dupa aceea se scoate din tava si se taie.
Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv Nico" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|