Chec "bicolor"

Postat de simona119 in Prajituri
24 Ian 2012 | 3556 vizualizari
Chec "bicolor"

O reteta rapida si gustoasa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200g unt
  • 400g zahar
  • 200g iaurt sau lapte batut
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina
  • 1lingura cacao

 

Mod de preparare

Intr-o cratita mai inalta, bateti bine zaharul cu unt pana cand obtineti o pasta omogena. Adaugati apoi pe rand, amestecand continuu, cele 4 oua. Dupa ce ati incorporat primele trei ingrediente, adaugati iaurtul si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, si amestecati bine. Partea putin mai dificila este faina :).....deoarece aceasta trebuie adaugata "din ochi" fara o masura exacta. Va opriti din adaugat faina in momentul in care obtineti un aluat de consistenta medie, care luat pe lingura, nu cade decat cu ajutor din partea voastra. Dupa ce ati obtinut acest aluat mediu, impartiti-l in doua portii egale, adaugand in una din ele o lingura de cacao.

Folosind cele doua portii de aluat, adaugam in tavile unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina, cate o lingura din fiecare portie de aluat: o lingura de aluat alb, o lingura de aluat cu cacao, samd pana cand terminam tot aluatul.

Introduceti tavile in cuptorul incins, pentru aproximativ 30 min.  la temperatura de 180 grade. Checul se serveste rece, simplu, cu o cana de lapte dulce sau lapte batut. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "bicolor"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu 50 g zahar si se dau deoparte, amestecandu-le din cand in cand. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul...

Citeste continuarea

Chec bicolor

Postat de panacris

Chec bicolor

Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2012, 17:50
bineai venit Simona printre noi! bun checul. recomand s apui si o sectiune...
la 24.01.2012, 18:49
la 24.01.2012, 19:05
bine ai venit!!!
la 24.01.2012, 19:26
foarte bun
la 24.01.2012, 19:28

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking