Chec castelul parasit

Postat de epurasha2bb in Prajituri
21 Dec 2010 | 5241 vizualizari
Chec castelul parasit

in forma de silicon castel de la Decorix

Ingrediente

  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 250 g faina alba de prajituri
  • 125 ml ulei
  • 1 nuca de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 6 patratele de ciocolata Milka cu caramel
  • 5 nuci
  • 5 castane comestibile
  • 2 linguri zahar pudra amestecat cu scortisoara pentru pudrat la final.

Mod de preparare

Se mixeaza la viteza maxima timp de 5 minute ouale cu zaharul , esenta si uleiul amestcat cu untul topit.Apoi se adauga cate putin amestecand cu grija cu un tel de mana faina cu praful de copt si cacaua.Se adauga cubulete mici de ciocolata, nuci si castane si se amesteca usor.Se toarna compozitia intr-o forma de silicon de castel.Se da la cuptorul incins si se lasa sa creasca minim 15 minute.Se verifica si daca nu e copt se mai lasa pana ce trece testul cu scobitoarea( sa nu se mai ia aluat crud pe ea).Se scoate cand e gata si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma de silicon si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu scortiosoara praf.

Asta e pentru impresia artistica de caramida prafuita si roasa de vreme... desigur reteta poate fi adaptata si in functie de dispozitie puteti orna cu turnulete din napolitana sau stegulete si diverse creme colorate si bombonici... eu insa am ales tema asta care mi s-a parut in ton cu toamna.In mijloc plasam bomboane cu cacao in forma de nuci sau daca nu gasiti , puteti face mici nuci din salam de biscuiti si le tavaliti prin cacao sau zahar pudra cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec castelul parasit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Baiadera by Ina

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Baiadera by Ina

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am prajit nuca si am macinat-o, apoi am macinat biscuitii, am taiat rahatul in bucatele mici. Intr-o cratita am pus zaharul si apa si am pus pe foc sa dea...

Citeste continuarea

Cremes rapid

Postat de Corina33

Cremes rapid

Scoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2010, 16:16
Exceptional arata! Decorix....e la fix
la 21.12.2010, 16:22
multumesc ruxy!
la 21.12.2010, 16:25
da de ce e parasit?las ca vin eu in el sa-l mananc ca bine arata
la 21.12.2010, 16:26
arata super!
la 21.12.2010, 16:37
multumesc fetelor! ei... asa mi-a venit mie ! de la praful de cacao care cica e praf de caramida macinta de timp....

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking