Chec cu ciuperci in foietaj

Postat de adriana_bobu in Aperitive / Garnituri
20 Oct 2010 | 20325 vizualizari
Chec cu ciuperci in foietaj

Este o reteta relativ simpla si in final rezultatul e..... crocant.

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 700 g ciuperci
  • 200 g smantana
  • 2 cepe 
  • 3 oua
  • o legatura patrunjel verde
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa si se trage in putin ulei. Ciupercile (mai putin 5 din ele) se spala si se toaca marunt adaugandu-se peste ceapa aflata pe foc . Dupa ce au fiert (cca 20 min)se adauga smantana, faina si 2 oua batute iar in final verdeata.Cele 5 ciuperci lasate deoparte se vor opari intr-o tigaie separat.  

Intr-o tava de chec unsa cu ulei, se astern foile (unse una cate una cu ulei) in asa fel incat marginile sa ramana in exteriorul tavii. Se pune compozitia pregatita cu ciuperci , avand grija sa pozitionam pe mijloc cele 5 ciuperci in picioare si se acopera cu marginile foilor. Se unge cu ou batut .Va rezulta un chec, care se coace la foc mic cca o ora. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciuperci in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Quiche cu dovlecei

Postat de Oana

Quiche cu dovlecei

Amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul robotului sau cu mana pana obtineti un aluat ferm si nelipicios Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Postat de panacris

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2010, 00:28
5 f + my favourite neaparat o sa gatesc asa neam-neam
la 21.10.2010, 10:59
la 21.10.2010, 11:15
minunat!!!!
la 21.10.2010, 11:46
Ce bunatate ai facut tu aici.
la 21.10.2010, 12:10
foarte interesant! 5 furcu

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking