Chec cu zahar ars si visine

Postat de babi5 in Prajituri
6 Sep 2014 | 4650 vizualizari
Chec  cu zahar ars si visine

Dragii mei aceasta reteta are nr.5 in caietul meu si este scrisa acum 38 ani , si azi m-am gindit sa o scot de la":naftalina" nu am facut-o tare de mult, o faceam mai des iarna datorita scortisoarei si cuisoarelor din compozitie am asociat acest chec cu sarbatorile de Iarna.In reteta originala nu exista visine eu azi am adaugat si nu cred ca se supara cineva.Datorita tavii mele eu am folosit cantitate dubla tava(35/45 cm)

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 280 gr faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita bicarbonatdd
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 virf lingurita cuisoare
  • 2linguri pesmet
  • 1 borcanel (350 gr) visine desimburite
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 lingura suc lamie(sau otet)

Mod de preparare

Prima data ardem 100 gr zahar cu 200 ml apa si lasam la racit.Separam galbenusele de albus, apoi galbenusele se mixeaza bine cu 200 gr. zahar si zaharul vaniliat,Se adauga cuisoarele si scortisoara bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie,apoi adaugam faina  in ploaie  si albusele batute spuma. Cu o paleta le incorporam de jos in sus usor pana albusele se incorporeaza bine.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hirtie de copt  desupra ,aranjam visinile care le-am amestecat  in prealabil cu pesmetul.Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam pentru35-40 min. ( facem testul  cu scobitoarea)Cind este coapta pudram cu zahar farin cu aroma vanilie.Este un desertbun si usor de realizat vi-l daruiesc cu mare drag ,poate cindva va veti aminti de mine 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zahar ars si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

Postat de caroline

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

Blatul :   Intr-un castron punem zaharul impreuna cu untul si mixam bine pana ce totul devine o crema. Untul trebuie scos din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei si...

Citeste continuarea

Placinta dobrogeana

Postat de Bucataras

Placinta dobrogeana

Pasii de preparare : Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 06.09.2014, 19:33
prezent!
la 06.09.2014, 19:42
visine
la 06.09.2014, 19:42
la 06.09.2014, 19:48
Valclaudia,Adele,MotanLaOale, multumesc
la 06.09.2014, 19:53
bun

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking