Chec economic in trei culori

Postat de Elena_Daria in Prajituri
26 Sep 2012 | 10730 vizualizari
Chec economic in trei culori

by Laura Adamache

Ingrediente

  • 420 g faina
  • 240 g zahar
  • 210 ml ulei
  • 90 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita si 1/2 cacao
  • 1 lingurita nesquik
  • un praf de sare

Mod de preparare

Mixam timp de cateva minute zaharul si zaharul vanilat cu ouale.

Adaugam apoi uleiul, un praf de sare, laptele si mixam in continuare.

Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt. 

In doua boluri punem 8 linguri din compozitia alba(4 linguri intr-un bol, 4 in celalalt).

In primul bol punem nesquik, iar in cel de-al doilea punem cacaoa.

Tapetam o tava de chec cu ulei.

Turnam apoi compozitia alba.

Deasupra compozitiei albe, punem usor cu o lingura, compozitia de cacao, apoi nivelam usor cu o spatula.

Apoi, deasupra compozitiei de cacao, punem usor, cu  o alta lingura, compozitia de nesquik si nivelam usor cu o spatula.

Dam tava la cuptorul preincalzit, timp de 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam checul la racit, apoi il pudram cu zahar.

Se poate servi alaturi de un pahar de lapte, o ceasca de cafea, o ciocolata calda aromata cu putina scortisoara sau un cappuccino.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec economic in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu ricotta si smochine

Postat de Oana

Desert prajitura cu ricotta si smochine

Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura. Se incinge...

Citeste continuarea

Briose cu cacao, simple si foarte pufoase

Postat de bylaura

Briose cu cacao, simple si foarte pufoase

Cum se prepara reteta de Briose cu cacao, simple si foarte pufoase Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa. Se adauga faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2012, 22:06
Sa imi pastrezi pentru dimi o feliuta
la 26.09.2012, 22:07
Si eu ca si Rocsi, vreau pt dimi la cafea
la 26.09.2012, 22:09
si eu...
la 26.09.2012, 22:10
vreau si euuu
la 26.09.2012, 22:11
Fetelor va pastrez cu tot dragul!

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking