Ingrediente
- Pentru un chec avem nevoie de : 200 grame faina fluida spune reteta, este un sortiment de faina foarte fin macinata, se poate folosi orice faina pentru patiserie daca nu gasiti sub denumirea de faina fluida,
- 1 plic de praf de copt,
- 3 oua intregi,
- 50 de grame de masline negre taiate marunt,
- 100 grame de branza feta taiata marunt ,
- 5 linguri de ulei de masline sau de porumb ( eu am pus 3 de masline si 2 de porumb )
- 100 ml de lapte,
- o lingura de supa de verdeata taiata marunt ( eu am pus ciboulette se poate pune patrunjel, busuioc) sare, piper. Reteta mai spunea si rosii uscate si ulei de masline dar nu am mai pus ca mi se pareau prea multe combinate si vroiam sa se simta gustul de feta.
Mod de preparare
Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia :) daca o sa gustati vreodata o sa vedeti de ce prefer reteta originala de feta .
Intr-un bol mare amestecam faina cu praful de copt. In centru punem ouale, uleiul si laptele caldut , putina sare si piper si amestecam bine pana la omogenizare.
In aluatul facut punem apoi maslinele si feta si amestecam incet cu o spatula pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma de chec facuta cu unt si faina .
Se coace in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 30-35 minute. Dupa ce il scoateti lasati sa se raceasca aproape complet inainte de a-l scoate din tava.
Este bun si caldut si rece, foarte aromat, il recomand cu caldura !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec à la grec cu masline si feta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|