Chec à la grec cu masline si feta

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
26 Ian 2010 | 7635 vizualizari
Chec à la grec cu masline si feta

Va propun acest chec sarat, ideal pentru un aperitiv lejer sau o cina usoara, merge minunat si servit simplu si acompaniat de o salata buna de cruditati.

Ingrediente

  •  Pentru un chec avem nevoie de : 200 grame faina fluida spune reteta, este un sortiment de faina foarte fin macinata, se poate folosi orice faina pentru patiserie daca nu gasiti sub denumirea de faina fluida, 
  • 1 plic de praf de copt,
  • 3 oua intregi,
  • 50 de grame de masline negre taiate marunt,
  • 100 grame de branza feta taiata marunt ,
  • 5 linguri de ulei de masline sau de porumb ( eu am pus 3 de masline si 2 de porumb )
  • 100 ml de lapte,
  • o lingura de supa de verdeata taiata marunt ( eu am pus ciboulette se poate pune patrunjel, busuioc) sare, piper. Reteta mai spunea si rosii uscate si ulei de masline dar nu am mai pus ca mi se pareau prea multe combinate si vroiam sa se simta gustul de feta.

Mod de preparare

 

    Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia  :)  daca o sa gustati vreodata o sa vedeti de ce prefer reteta originala de feta .

     Intr-un bol mare amestecam faina cu praful de copt. In centru punem ouale, uleiul si laptele caldut , putina sare si piper  si amestecam bine pana la omogenizare.

    In aluatul facut punem apoi maslinele si feta si amestecam incet cu o spatula pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma de chec facuta cu unt si faina .

    Se coace in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 30-35 minute. Dupa ce il scoateti lasati sa se raceasca aproape complet inainte de a-l scoate din tava.

    Este bun si caldut si rece, foarte aromat, il recomand cu caldura !

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec à la grec cu masline si feta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Quiche cu pui si legume

Postat de Irina

Quiche cu pui si legume

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus...

Citeste continuarea

Chec aperitiv cu parizer de porc

Postat de roxana_simona

Chec aperitiv cu parizer de porc

Ouale se amesteca bine cu condimentele si faina amestecata cu praful de copt. Parizerul se taie cuburi si se amesteca cu compozitia de ou,morcovul si cascavalul se dau pe razatoarea mare iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2010, 20:09
Ai dreptate ! Branza feta facuta in Grecia este deosebita de ce care se gaseste la noi pe piata. Tare bine arata checul tau
la 26.01.2010, 20:30
e foarte aratos checul tau...trebuie sa-l incerc...l-am trecut la favorite
la 26.01.2010, 23:21
ce bine arata! l-as pregati seara de seara!bravo,SILVIA!
la 27.01.2010, 11:10
Bunica ai perfecta dreptate, eu gasesc sa cumpar facuta in Grecia, ambalata inca in cutii ermetice cu ceva lichid inauntru, imi si aminteste de vacanta in Grecia
la 27.01.2010, 11:13
AdinaCarla ma bucur ca iti place reteta, am o carte cu diferite tipuri de checuri sarate si aperitive cu legume, tot ce am incercat a iesit minunat, o sa mai postez retete

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking