Chec lamaios

Postat de cristinne in Prajituri
21 Iun 2011 | 3242 vizualizari
Chec lamaios

Chec de lamaie

Ingrediente

  • 8 oua;
  • 150 gr zahar brun;
  • 8 linguri de faina;
  • 1 zahar vanilat;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • sucul de la 2 lamai;
  • unt pt uns forma : 50 grame

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se bat galbenusurile cu coaja rasa si sucul de lamaie. Se unge o forma de chec cu unt din belsug. Se pudreaza cu faina. Se amesteca apoi in albus, toate galbenusurile apoi cu o paleta de lemn se incorporeaza si lingurile de faina.

Se da la cuptorul preincalzit pt 25 minute cu testul scobitorii ( 215 grade)

Deasupra am turnat o glazura facuta din zahar pudra si sucul de la o lamaie amestecat bine.. faza e ca l-am turnat cand inca era cald si nu se mai vede glazura: aceasta trebuia sa se vada alba: icing..dar desi se simtea gustul, daca viitoare o sa fac sa se si vada;)

Iese dulce acrisor, foarte pufos si cu o aroma de lamaie incontestabila!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec lamaios" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pandispan cu caise

Postat de gurita_ta2005

Pandispan cu caise

Caisele se taie feliute subtiri se pun intr-un castron,acoperite cu 1 lingura de zahar brun si se lasa in frigider pana a doua zi. Albusurile se separata de galbenusuri,se pun in castroane...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de RuxyRux

Savarine

Eu nu am avut forme speciale si atunci am folosit-o pe cea de briose din silicon. Din cantitate ies 12 savarine. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat si zaharul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2011, 16:21
bun bun
la 21.06.2011, 16:28
la 21.06.2011, 18:50
imi place
la 21.06.2011, 19:22
Buuun tare lamaiosul tau
la 21.06.2011, 20:00
ce pufos

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking