Ingrediente
- 5 oua
- 8 linguri faina
- 7 linguri de zahar tos
- 2 linguri de zahar pudra
- 200 g branzica de vaci fina
- 5 linguri ulei
- 1 praf sare
- 3 pliculete zahar vanilinat
- esenta de rom
- 1-2 linguri cacao (in functie de cat de colorat vreti sa fie aluatul)
- coaja rasa de lamaie si portocale
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare, lasand deoparte galbenusurile. Adaugam cel 7 linguri de zahar treptat si mixam pana se intareste bezeaua. Separat frecam 4 galbenusuri (1 galbenus il pastram pt crema de branza) cu 2 pliculete de zahar vanilinat, esenta de rom si cele 5 linguri de ulei, iar amestecul rezultat il turnam peste bezeaua de albusuri, amestecand usor. Acum vine si randul fainii, pe care o incorporam treptat, mixand usor.
Separat mixam branzica cu galbenusul de ou ramas, 1 pliculet de zahar vanilinat, cele 2 linguri de zahar pudra si coaja rasa de portocale si lamaie, pana devine cremoasa compozitia.
Ungem o forma de chec cu margarina si o tapetam cu faina, turnam cam 3 parti din aluat, iar partea ramasa o amestecam cu cacaoa, dupa care o turnam si pe aceasta peste aluatul din forma de chec. Din loc in loc punem cu lingura crema de branza, apoi cu o furculita tragem usor pt a omogeniza putin branzica cu aluatul. Dam la cuptor (cuptorul preincalzit) checul la foc mediu pt aprox 45 minute, facem testul scobitorii. Cand este copt, oprim focul si mai lasam checul cu usa cuptorului intredeschisa pt a se raci treptat.
Se taie felii si se serveste cu multa voie buna!
Enjoy!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat cu branzica fina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|