Chec pufos

Postat de cristeena20 in Prajituri
12 Oct 2012 | 23750 vizualizari
Chec pufos

Este un chec cu o textura lejera si foarte bun!!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • praf de copt
  • optional nuca prajita sua stafide, sau alune, coaja de lamaie
  • cacao

Mod de preparare

- Separam ouale

- Se bat albusurile impreuna cu zaharul , apoi adaugam 1 galbenus +1 lingura apa + 1 lingura ulei + 1 galbesnus. Repetam pana punem toate cele 4 linguri de apa si ulei si galbenusuri. La final adaugam faina si praful de copt stins cu lamaie. Eu am adaugat putina coaja de lamaie pentru a da aroma si nuci prajite si tocate.

- Impartim compozitia in doua- in una punem nuca, in celaalta punem cacao. Turnam in tava unsa cu unt alternativ din cele doua feluri si dam la cuptorul incins pt aprox 40 minute. Se testeaza cu o scobitoare.

Se serveste pudrat cu zahar praf!! Si bineinteles alaturi de un vin de Porto bun sau un lichior . E buna si cafeaua:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de chec cu lamaie

Postat de gaby_d

Reteta de chec cu lamaie

Iata cum se prepara Reteta de chec cu lamaie: Preincalzeste cuptorul la 175 grade. Separa albusurile de galbenusuri. Imparte sarea in cele doua boluri.  Mixeaza albusurile...

Citeste continuarea

Desert chec pufos cu cacao

Postat de robert_badica

Desert chec pufos cu cacao

Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă. Făina se cerne împreună cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2012, 18:50
nu-i nimeni, fur o felie
la 12.10.2012, 19:02
la 12.10.2012, 19:08
ce fain arata
la 12.10.2012, 20:05
place
la 12.10.2012, 20:49
o feliuta vreau si eu!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking