Check cu mere

Postat de carmenvlad in Prajituri
22 Mai 2011 | 6259 vizualizari
Check cu mere

Din albusurile ramase de la diferite prajituri sau maioneza se poate face un check delicios. Eu am facut acest check cu mere si iata ce a iesit.

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 2 cani de faina
  • 8 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 pliculet praf de copt Dr. Oetcker
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 2 mere mari
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g samburi de nuca
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza inca 5-6 minute. Se pune apoi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se cerne faina peste care se pune si praful de copt si se amesteca usor. Se adauga merele curatate, taiate cubulete si amestecate cu scortisoara si zaharul vanilat si se omogenizeaza compozitia. Se imparte compozitia in doua si se pune in 2 tavi de check tapetate cu hartie de copt. Se pun samburii de nuca pe deasupra si se coc la foc mare pentru 10 minute si apoi la foc mediu pentru 25-30 de minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in forme. Se scot checkurile din tavi, se taie feli si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Check cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere ,branza de vaci si musli

Postat de andaoana

Prajitura cu mere ,branza de vaci  si musli

Aluatul :  Pornim cuptorul la 180 grade.Intr-un castron punem faina cernuta , praful de copt, zaharul, untul la temperatura camerei, smantana si amestecam bine . Vom obtine un aluat...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Postat de merisor67

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Pentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2011, 12:41
la cum arata vrea si eu
la 22.05.2011, 16:24
si eu!
la 22.05.2011, 17:41
si eu
la 22.05.2011, 17:51
yammi ce bunnnnnnnnnn
la 22.05.2011, 17:55
si eu!!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking