Ingrediente
- 8 albusuri
- 1 cana de zahar
- 2 cani de faina
- 8 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 pliculet praf de copt Dr. Oetcker
- 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
- 2 mere mari
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g samburi de nuca
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza inca 5-6 minute. Se pune apoi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se cerne faina peste care se pune si praful de copt si se amesteca usor. Se adauga merele curatate, taiate cubulete si amestecate cu scortisoara si zaharul vanilat si se omogenizeaza compozitia. Se imparte compozitia in doua si se pune in 2 tavi de check tapetate cu hartie de copt. Se pun samburii de nuca pe deasupra si se coc la foc mare pentru 10 minute si apoi la foc mediu pentru 25-30 de minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in forme. Se scot checkurile din tavi, se taie feli si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Check cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|