Cheescake spumos, fara foc

Postat de klausenburger in Torturi
27 Mai 2012 | 5747 vizualizari
Cheescake spumos, fara foc

O minune rapida, foarte usoara si prietenoasa cu toate dietele posibile (cu conditia sa se puna limita la numarul de felii - daca se poate). O bucurie de joaca prin bucatarie intr-o zi cand afara ploua si simti nevoia sa te premiezi pentru rabdarea de a asculta cum cad picaturile de ploaie peste tot, dupa cel putin o saptamana in care le-ai rabdat cu stoicism: pic-pic-pic-pleosc! Duminica cu dor si soare sa avem :)

Ingrediente

  • 400 gr biscuiti cu ovaz si ciocolata
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr fructe de padure congelate
  • 50 gr unt
  • 150 ml de lichior-crema de whiskey
  • 1 pliculet de gelatina
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 300 ml frisca vegetala
  • 2 fructe de kiwi pentru decor

Mod de preparare

1. zdrobeste 300 gr de biscuiti cat se poate de fin, adauga untul moale si 100 ml lichior-crema de whiskey; framata-l bine, intinde folie alimentara pe fundul unei forme de tort medii (25-28 cm) si preseaza aluatul pe fundul tavii; ataseaza cercul si da tava la frigider:

2. bate frisca spuma tare, scoate din ea aproximativ 100 de grame si intr-un vas separat si adauga peste ea branza de vaci, bate bine cu mixerul aceasta compozitie cu restul de lichior-crema de whiskey si cu zaharul vanilinat; dupa ce s-a transformat intr-o crema fina, las-o deoparte;

3. pune la inmuiat gelatina in apa rece; separat, pune pe foc fructele de padure, apa cat sa le acopere si 4 linguri de zahar; fierbe fructele pana se ingroasa putin siropul, apoi adauga gelatina inmuiata in siropul cu fructe, racit;

4. amesteca cu grija fructele din sirop cu branza, apoi toarna branza in restul de frisca amestecand cu grija pana obtii o spuma consistenta;  pune crema peste blatul racit si intarit apoi repune tortul la frigider, peste noapte;

5. zdrobeste restul de biscuiti (nu prea tare) si presara-i peste tort, in rest decoreaza dupa cum doresti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake spumos, fara foc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de Ina

Tort cu dulceata de trandafiri

Caramelizam 4 linguri de zahar in cratita in care vom coace bezeaua. ( Eu am folosit tava cu pereti detasabili, in care am pus hartie de copt, asa ca am caramelizat zaharul separat, apoi l-am...

Citeste continuarea

Tort joffre cu portocale

Postat de Oana

Tort joffre cu portocale

Coaja de portocala se curata cu un cutit ascutit de partea alba, se decupeaza cateva stelute si apoi fasii subtiri, fideluta, din restul de coaja. Se pun cei 300 ml apa la fiert cu cele 3 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2012, 18:52
Super delicios!
la 27.05.2012, 19:09
chiar este Panacris Multumesc
la 27.05.2012, 20:44
ce minunatie dulce
la 27.05.2012, 20:51
bun bun
la 27.05.2012, 20:57
Ce splendoare si cat de bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking