Ingrediente
- fursecuri mixte cca. 1000 g.
- lapte 300 ml,
- unt 250 g,
- cacao 100 g, ·
- lichior de soc sau visinata cca. 50 ml.
- zahar pudra vanilinat 100 g,
- nuca macinata 5 linguri,
- coaja de lamaie,
Ptr umplutura. :
- Visine congelate 300 g,
- Branza dulce cremoasa 500 g,
- Mascarpone 500 g,
- Galbenus de ou 4 bucati,
- Zahar pudra vanilinat 250 g,
- Coaja de lamaie rasa,
- Esenta de portocale ½ fiola,
- Visine din visinata fara samburi 300g.
Mod de preparare
Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, untul topit, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul fiecaruia, framantandu-se pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili, se aseaza un strat ( cca. treisferturi din compozitie!) de din amestecul obtinut, apoi se pune la rece. Intre timp se amesteca branzeturile, cu zaharul si ouale, se asezoneaza de mirodenii, pana se obtine o crema omogena. Pe blatul de biscuit se imprastie visinile, apoi se toarna crema de branza, nivelandu-se usor. Deasupra se faramiteaza restul de blat si se orneaza dupa gust cu visine din visinat. Se da la rece cca. 3 ore inainte de servire.
Spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|