Cheescake cu visine

Postat de panacris in Dulciuri
5 Ian 2013 | 3549 vizualizari
Cheescake cu visine

Tot din ciclul nimic nu se arunca ci se transforma;)

Ingrediente

  • fursecuri mixte cca. 1000 g. 
  • lapte 300 ml, 
  • unt 250 g, 
  • cacao 100 g, ·
  • lichior de soc sau visinata cca. 50 ml.
  • zahar pudra vanilinat 100 g, 
  • nuca macinata 5 linguri, 
  • coaja de lamaie,

Ptr umplutura. :

  • Visine congelate 300 g,
  • Branza dulce cremoasa 500 g,
  • Mascarpone 500 g,
  • Galbenus de ou 4 bucati,
  • Zahar pudra vanilinat 250 g,
  • Coaja de lamaie rasa,
  • Esenta de portocale ½ fiola,
  • Visine din visinata fara samburi 300g.

Mod de preparare

 Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, untul topit, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul fiecaruia, framantandu-se pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili, se aseaza un strat ( cca. treisferturi din compozitie!) de din amestecul obtinut, apoi se pune la rece. Intre timp se amesteca branzeturile, cu zaharul si ouale, se asezoneaza de mirodenii, pana se obtine o crema omogena. Pe blatul de biscuit se imprastie visinile, apoi se toarna crema de branza, nivelandu-se usor. Deasupra se faramiteaza restul de blat si se orneaza dupa gust cu visine din visinat. Se da la rece cca. 3 ore inainte de servire.

Spor la treaba! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheescake de capsuni si jeleu de visine

Postat de trifadalia

Desert cheescake de capsuni si jeleu de visine

Se sfarma biscutii digestivi si se amesteca cu margarina sau untul topit pana devin nisiposi, apoi se pun intr-o forma rotunda cu pereti detasabili si se taseaza bine. Pe margini se pun capsuni...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2013, 12:06
Cre'ca-i taaare bun , iam , iam ...
la 05.01.2013, 12:13
wow...o sa fac si eu cu prima ocazie!
la 05.01.2013, 12:22
buuun
la 05.01.2013, 12:23
si mie imi place combinatia asta!!
la 05.01.2013, 12:23

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking