Cheese cake cu zmeura

Postat de RuxyRux in Prajituri
17 Apr 2011 | 7392 vizualizari
Cheese cake cu zmeura

O prajitura fina, cu un blat ce aduce cu salamul de biscuiti, o pasta de zmeura delicioasa la mijloc, o crema de branza aromata cu vanilie.. atat de yamyyyyyyyyyyyy....fotografia nu este foarte reusita dar va asigur ca prajitura e splendida...

Ingrediente

  • 700 gr mascarpone
  • 500 gr( 4 cutii) branza Philadelphia
  • 200 gr frisca lichida
  • 350 gr biscuiti facuti pudra la blender
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 150 gr zahar pentru crema
  • 5 linguri de zahar pentru blat
  • 4 pliculete vanilie
  • 150 gr migdale inmuiate in prealabil cateva ore( sau nu) si mixate la blender
  • 3 linguri cacao
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 3  cutii de zmeura
  • 2-3 linguri de zahar pentru pasta de zmeura
  • un inel culinar( de la forma de tort)

Mod de preparare

Amestecam pentru blat urmatoarele ingrediente:

Biscuitii pudra, 1 plic vanilie, migdalele macinate, zaharul, untul si ciocolata topite si 500 gr mascarpone...framantam toate ingredientele, luam o farfurie de tort, asezam inelul culinar in mijloc si punem blatul, nivelandu-l uniform.

Crema: Batem frisca la mixer pana se leaga( atentie nu foarte mult) si amestecam cu vanilia si 200 gr mascarpone.

Branza Philadelphia o amestecam cu zaharul intr-un castron, apoi adaugam coaja de lamaie.

Cele doua compozitii le amestecam foarte bine si le punem deoparte.

Pasta de zmeura

Amestecam la blender doua cutii de zmeura cu zahar dupa gust(doua trei linguri) si un plic de vanilie.

In inelul culinar peste blat punem jumatate din crema, deasupra asezam usor pasta de zmeura si apoi lingura cu lingura restul de crema, nivelam usor sa nu imprastiem pasta de zmeura in crema si deasupra ornam cu zmeura din belsug.

Dam la rece macar doua ore inainte de a servi.

Cand scoatem inelul culinar desprindem usor pe margine cu un cutit pentru a nu rupe prajitura.

Taiati in felii dupa dorinta si serviti cu mare placere!

Eu abia astept fructele verii...imi si imaginez cum este cu piersici...

 

Si un P.S...cine doreste ca prajitura sa stea mai ferma, adauga si un pliculet de gelatina in crema, eu am decis sa nu mai folosesc gelatina la nici o prajitura , nu stiu daca cunoasteti,  dar gelatina este de origine animala, mai precis din porc...si cum nu vreau porc in prajitura, iar gelatina vegetala nu am gasit( desi pe aceasta o accept), am renuntat dupa ce am pregatit-o si am mirosit-o...brrr....miroase a porc oparit...e bine sa stiti mai ales daca oferiti copiilor vostrii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheese cake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prăjitură cu unt şi fructe de pădure

Postat de diaconta

Prăjitură cu unt şi fructe de pădure

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul moale l-am mixat cu zaharul(am pastrat cele 2 linguri) pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Am adaugat pe...

Citeste continuarea

Muffins cu vanilie si visine de post

Postat de rocsi_1612

Muffins cu vanilie si visine de post

Intr-un vas punem apa minerala, uleiul, zaharul vanilat cu pastai de vanilie, zaharul si amestecam cu un tel pana se topeste zaharul. Intr-un bol amestecam faina cernuta, praful de copt, praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2011, 21:16
Ruxi, te cred pe cuvant!
la 17.04.2011, 21:17
Frumoasa fata daca ma crezi pe cuvant ma bucur
la 17.04.2011, 21:20
doamne ce e aiciiiiiiiiiiiiiiii am si eu in congelator fructe d epadure si niste capsuni,,,,dupa post ma apuc de facu praji cu ele
la 17.04.2011, 21:21
Rocsicuta, prajiturile cu fructe de padure sunt si preferatele mele
la 17.04.2011, 21:30
dai praji daca dau copanele? ce faina-i

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking