Ingrediente
- 1 kg branza dulce de vaca
- 4 oua
- 4 linguri cu gris rase
- 125 unt moale
- 200-250 gr zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 100 gr coacaze rosii
- 1 pliculet praf de copt
- 2 linguri de zeama de lamaie
- Pentru sirop:
- 1 ceasca de coacaze rosii
- 2-3 linguri de zahar
- 2-3 linguri apa
Mod de preparare
Untul moale la temperatura camerei se amesteca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spuma.
Peste se adauga galbenusurile,grisul,praful de copt, branza si zeama de lamaie,dupa care se incorporeaza toate.
Albusurile se bat spuma cu putina sare si se incorporeaza si ele usor cu o spatula impreuna cu compozitia de branza.
La final se adauga coacazele curatate de codite si spalate.
Aceasta compozitie se toarna intr-o tava de copt detasabila de 25-26 cm,unsa si tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul incins inainte,la 170°c ,pentru coacere sa se rumeneasca frumos.
Se lasa la racit apoi se portioneaza.Se face un sirop:se fierb coacazele cu zaharul si apa iar dupa ce sa ingrosat se da de pe foc si se strecoara de seminte si coji.Se toarna peste fiecare portie de cheesecake la servire.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|