Cheesecake cu ricotta si coacaze negre

Postat de papabundetot in Prajituri
23 Aug 2014 | 3319 vizualizari
Cheesecake cu ricotta si coacaze negre

Desertul de astazi este tot fara coacere,pentru ca inca este foarte cald afara,am incercat de data asta cu ricotta,si cu siguranta vor mai urma si alte combinatii.Nu stiam ca frisca amestecata cu ricotta poate avea un gust atat de bun,proaspat si racoritor totodata,iar textura este una foarte fina,asa ca,pentru cei care ocolesc cheesecake-ul cu branza dulce din diverse motive,recomand aceasta varianta de care cu siguranta va veti indragosti :)

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 200 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • Pentru crema:
  • 500 gr ricotta
  • 500 gr frisca naturala
  • 500 gr coacaze negre
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 foi gelatina
  • 30 ml lapte

Mod de preparare

Am pus in robot biscuitii si untul si le-am mixat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se intareasca.

Crema: Am batut bine frisca,ricotta am amestecat-o cu zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine pana cand zaharul s-a topit. Intr-o craticioara am incalzit pana la punctul de fierbere 30 ml lapte,apoi am oprit focul si am adaugat in el 4 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece,conform indicatiilor de pe ambalaj,laptele cu gelatina dizolvata l-am adaugat peste ricotta,apoi tot amestecul l-am pus peste frisca batuta,am amestecat usor sa nu stric frisca si cam asta a fost tot

Am scos forma cu blatul de biscuiti din frigider,am pus peste blat un strat de coacaze,un strat de crema,iarasi coacaze,crema si tot asa pana cand crema s-a epuizat:)

Am decorat deasupra cu cateva coacaze si am dat prajitura la frigider 3-4 ore pentru a se intari.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ricotta si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocolata si ganache cu matcha

Postat de Lia1

Ciocolata si ganache cu matcha

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA Punem frisca lichida intr-o craticioara si o incalzim pe foc mic pana este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte....

Citeste continuarea

Negresa cu nuca si glazura de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Negresa cu nuca si glazura de ciocolata

Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine spuma. Incorporam galbenusurile, apoi cacaoa, nuca macinata, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2014, 20:02
ce bunatate ai facut tu aici...imi lasa gura apa
la 23.08.2014, 20:08
iti dau o feliuta daca vrei
la 23.08.2014, 20:13
Cum sa nu vreau?
la 23.08.2014, 20:14
Ofeliuta virtuala ls fiecare
la 23.08.2014, 20:23

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking