Cheesecake cu fructe de cactus

Postat de papabundetot in Torturi
8 Noi 2014 | 3910 vizualizari
Cheesecake cu fructe de cactus

Pentru ca astazi este mare sarbatoare,Sfintii Mihail si Gavril si desertul meu trebuia sa fie ceva deosebit,asa ca am ales fructele de cactus,pentru ca imi doream de mult sa leincerc.Nu pot spune ca am ramas asa..profund impresionata pentru ca nu e asa,sincer ma asteptam sa aiba un gust mai predominant nu sa imi pun eu imaginatia la incercare sa le dau cat de cat un gust :) As zice ca sunt apropiate ca si gust de pepenele verde,dar cu multi samburi mici,care desi comestibili sunt foarte tari si deranjanti,asa ca eu am folosit o sita fina pentru a-i elimina.

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 250-275 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • Pentru crema:
  • 7-8 fructe de cactus
  • 500 gr ricotta
  • zeama de la o lamaie
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 400 ml frisca
  • 6 foi de gelatina
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul: Biscuitii impreuna cu untul la temperatura camerei le-am pus in robot si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus totul intr-o forma de tort,am presat bine cu mana pentru ca blatul sa fie uniform si am dat forma la frigider sa se intareasca untul.

Fructele de cactus le-am curatat pe rand de coaja (eu am folosit o furculita pe care am introdus-o in fruct,pentru a nu ma intepa in spinii lor foarte fini care nu prea se vad cu ochiul liber dar exista ),apoi le-am taiat cubulete si le-am pus la foc impreuna cu o jumatate de lingura de zahar si semintele de la o pastaie de vanilie.Dupa ce aromele s-au amestecat si fructele s-au inmuiat bine,le-am dat printr-o sita pentru a elimina samburii,am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie,6 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece,am amestecat bine pana cand gelatina s-a topit si am dat deoparte sa se raceasca.

Ricotta am pus-o intr-un castron,am adaugat si la ea zeama de la o jumatate de lamaie,3 linguri si jumatate de zahar si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit.Frisca am batut-o bine,pulpa de cactus racita am adaugat-o peste ricotta si am mai adaugat si cateva linguri bune de frisca,am amestecat pentru a combina toate aromele si am turnat acest amestec peste blatul de biscuiti.Am pastrat putina frisca pentru a orna cheesecacke-ul,el fiind totusi festiv 

Am lasat prajitura la frigider aproximativ 4-5 ore sa isi faca gelatina efectul,apoi am ornat cu putina frisca si seminte de mac.

La multi ani tuturor Mihai,Mihaela,Gabriel,Gabriela!!!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de cactus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe

Blatul: Ouale (de la temperatura camerei) le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul pe care il punem treptat. Adaugam faina, praful de copt, pesmetul si le incorporam. La final...

Citeste continuarea

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Postat de simona72

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2014, 19:24
Bun,bun!
la 08.11.2014, 19:27
la 08.11.2014, 19:29
la 08.11.2014, 19:54
N-am mancat fructe din astea...
la 08.11.2014, 19:55

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking