Ingrediente
- Am folosit pentru blat:
- 250-275 gr biscuiti
- 120 gr unt
- Pentru crema:
- 7-8 fructe de cactus
- 500 gr ricotta
- zeama de la o lamaie
- semintele de la o pastaie de vanilie
- 400 ml frisca
- 6 foi de gelatina
- 3 linguri zahar
Mod de preparare
Blatul: Biscuitii impreuna cu untul la temperatura camerei le-am pus in robot si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus totul intr-o forma de tort,am presat bine cu mana pentru ca blatul sa fie uniform si am dat forma la frigider sa se intareasca untul.
Fructele de cactus le-am curatat pe rand de coaja (eu am folosit o furculita pe care am introdus-o in fruct,pentru a nu ma intepa in spinii lor foarte fini care nu prea se vad cu ochiul liber dar exista ),apoi le-am taiat cubulete si le-am pus la foc impreuna cu o jumatate de lingura de zahar si semintele de la o pastaie de vanilie.Dupa ce aromele s-au amestecat si fructele s-au inmuiat bine,le-am dat printr-o sita pentru a elimina samburii,am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie,6 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece,am amestecat bine pana cand gelatina s-a topit si am dat deoparte sa se raceasca.
Ricotta am pus-o intr-un castron,am adaugat si la ea zeama de la o jumatate de lamaie,3 linguri si jumatate de zahar si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit.Frisca am batut-o bine,pulpa de cactus racita am adaugat-o peste ricotta si am mai adaugat si cateva linguri bune de frisca,am amestecat pentru a combina toate aromele si am turnat acest amestec peste blatul de biscuiti.Am pastrat putina frisca pentru a orna cheesecacke-ul,el fiind totusi festiv
Am lasat prajitura la frigider aproximativ 4-5 ore sa isi faca gelatina efectul,apoi am ornat cu putina frisca si seminte de mac.
La multi ani tuturor Mihai,Mihaela,Gabriel,Gabriela!!!!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de cactus" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|