Cheesecake cu unt de arahide si banane

Postat de Oana in Prajituri
2 Iun 2013 | 7057 vizualizari
Cheesecake cu unt de arahide si banane

Dupa reteta lui Cristi Roman, o aveam trecuta la favorite de muuult si acum i-a venit randul :)

Ingrediente

  • 250 g biscuiti cu unt
  • 100 g unt topit
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 150 g unt de arahide
  • 100 g zahar brun
  • 3 oua
  • vanilie
  • Pentru decor:
  • 2 banane
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 100ml frisca lichida
  • 20 g unt

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc la robot. Se amesteca cu untul topit si se preseaza bine intr-o tava de tort cu pereti detasabili. Se pune la rece pana se pregateste umplutura.

Se amesteca la robot branza dulce cu mascarpone, ouale, zaharul, untul de arahide si vanilia. Se mixeaza bine pana amestecul devine cremos. Se rastoarna compozitia peste biscuiti si se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, pana se incheaga bine compozitia si se rumeneste usor deasupra.

Se scoate tava si se lasa la racit 15- 20 de minute. Se taie bananele rondele putin pe diagonala si se asaza deasupra cheesecake-ului. Se pregateste toppingul. Intr-o craticioara se topeste ciocolata cu frisca si untul, amestecand usor. Se toarna apoi peste banane si se lasa la racit. Cand cheesecake-ul este rece se pune la frigider 2-3 ore inainte de a se taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu unt de arahide si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Braduti cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Braduti cu ciocolata

Sunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate...

Citeste continuarea

Prăjitura Carpați a la Merișor

Postat de panacris

Prăjitura Carpați a la Merișor

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, praful de sare, apoi se adaugă treptat laptele, uleiul, cu mixer-ul din dotare, apoi se adaugă bicarbonatul stins cu puțin oțet și făina, adăugată...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2013, 17:28
Vai ce-mi place!
la 02.06.2013, 17:28
ne mai faci pofta cu multe?
la 02.06.2013, 17:30
la 02.06.2013, 17:32
[sb:20]
la 02.06.2013, 17:32

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking