Ingrediente
- Crusta:
- 230 gr biscuiti simpli
- 150 gr unt topit
- Umplutura:
- 600 gr crema de branza (Hochland, Philadelphia...)
- 150 gr zahar
- 2 lg amidon
- 3 oua
- 1 lgt esenta de vanilie
- 300 gr zmeura
- 140 ml smantana
Mod de preparare
Incalzim cuptorul la 180C si punem hartie de copt intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, daca avem, e mai usor la scos :).
Crusta:
Faramitam biscuitii si ii amestecam bine cu untul topit pana cand se tine compozitia cand o strangem intre degete. Apasam bine intr-un strat uniform in forma si dam la cuptor cca 5 minute. Intre timp, pregatim umplutura.
Umplutura:
Mixam branza pana devine cremoasa, apoi adaugam zaharul, amidonul, ouale, smantana si esenta si mixam bine dupa fiecare aditie. 150 gr de zmeura o adaugam amestecand cu lingura usor, fara sa o zdrobim.
Turnam umplutura peste crusta de biscuiti, punem in cuptor si lasam pana cand centrul trrremura doar putiiin. Oprim focul si lasam sa se raceasca in cuptor, altfel diferenta de temperatura va face ca tortul sa crape.
Din celelalte 150 gr de zmeura, 1 lg apa si 1 lg zahar se pregateste pe foc mic un sos ce va imbraca cheesecake-ul. Eu am preferat sa pun toata zmeura in tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|