Cheesecake cu zmeura si nectarine

Postat de RuxyRux in Prajituri
22 Iun 2011 | 7692 vizualizari
Cheesecake cu zmeura si nectarine

By Ruxy.... O combinatie delicioasa intre branza proaspata, crema de vanilie si fructe...un desert racoritor de vara....

Ingrediente

  • Crema:
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • 3 linguri iaurt
  • 100 gr frisca batuta
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 3 pliculete de gelatina ( vegetala sau dupa dorinta)
  • 3/4 pahar apa
  • 3 linguri faina
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Blat:
  • 125 gr frisca lichida
  • 360 gr biscuiti Petit Beurre
  • 80 gr unt
  • Glazura:
  • 1 plic tort Gelee
  • 250 ml suc portocale
  • 2 linguri zahar
  • Fructe:
  • 3-4 nectarine coapte feliate
  • 1 pahar mare zmeura
  • 2 ramurele de coacaze rosii 

Mod de preparare

Amestecam la mixer, branza de vaci cu zaharul si vanilia, apoi adaugam si iaurtul, va rezulta o crema de branza delicioasa pe care o vom da la rece.

Preparam crema de vanilie:

Punem laptele la foc mic impreuna cu vanilia, galbenusurile le mixam bine cu zaharul, gelatina o dizolvam in apa rece si apoi o amestecam cu ouale....turnam compozitia peste lapte si fierbem pana se ingroasa crema.. Dam la racit. Cand crema este rece o amestecam cu crema de branza si frisca si dam din nou la frigider.

Pregatim blatul:

Punem pe foc mic frisca intr-un ibric, apoi cand se infierbanta adaugam untul taiat bucatele si amestecam bine. Nu fierbem.

Biscuitii maruntiti( pot fi facuti si pudra la blender, fiecare cum doreste) ii vom amesteca cu frisca si unt, pana obtinem blatul frumos legat.

Asezam inelul pe forma de tort si umplem cu blatul din biscuiti. Deasupra turnam jumatate din crema, apoi asezam zmeura si punem deasupra cu grija restul de crema.

Ornam cu felii de nectarine si coacaze.

Facem glazura, amestecand intr-un ibricel pliculetul de tort gelee cu sucul de portocala rece si doua linguri de zahar apoi aducem la foc si fierbem timp de 1 minut. Turnam usor peste fructe uniform incepand din mijloc.

Dam la rece cateva ore. Cu cat este mai rece, cu atat este mai delicios. Scoatem inelul si servim dupa dorinta.

Yamyyyyyyy!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Retete similare

Madlene

Postat de merisor67

Madlene

Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului.  Laptele il punem pe foc...

Citeste continuarea

Desert prajitura DeLatte Mint

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura DeLatte Mint

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.06.2011, 22:06
Like!!
la 22.06.2011, 22:10
Suuuper
la 22.06.2011, 22:10
Hiiiiiiii ce bunaciune by Ruxy
la 22.06.2011, 22:12
Deyu...mersi draga mea
la 22.06.2011, 22:12
Boss...multumesc

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking