Cheesecake fara blat - Dukan

Postat de deyutzky in Dulciuri
10 Iul 2016 | 5309 vizualizari
Cheesecake fara blat - Dukan

Nu v-am mai adus demult un dulce dietetic. M-am gandit sa va aduc o reteta simpla, care se poate face si in varianta nedietetica.  Daca urmati dieta Dukan, il puteti consuma in Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva. 

Ingrediente

  • 1 kg branza degresata 0.2%grasime
  • 5 oua
  • 10 linguri indulcitor(Green Sugar am folosit eu)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • un praf de sare

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile cu sarea pana cand se fac spuma. Adaugam treptat 4 linguri de indulcitor si mixam pana cand acesta se topeste.

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu restul de indulcitor(6 linguri), amidonul si esenta de vanilie.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam branza si mixam pana la incorporare.

Adaugam spuma de albusuri si o incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt(tava mea are 22 cm) si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru aprox. 50-60 de minute. In cuptor, compozitia se va umfla destul de tare, insa cand se raceste se va mai lasa. 

Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se serveste.

Se pastreaza la frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake fara blat - Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi glazurate

Postat de Dya

Gogosi glazurate

Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute. Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam...

Citeste continuarea

Gomboti cu prune

Postat de Bianca20

Gomboti cu prune

Se pun la fiert cartofii. Se curata cand se racesc si se piseaza sau se dau prin blender. Vor iesi lipiciosi prin blender dar vor fi buni pentru compozitie. Se adauga ouale, grisul, faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2016, 23:35
la favo!trebuie sa fie bun
la 10.07.2016, 23:59
la 11.07.2016, 00:41
Bya, eu nu l-am gustat pentru ca l-am facut pt cineva. Dar mi-a zis ca e super bun si pufos.
la 11.07.2016, 00:41
Motan
la 11.07.2016, 08:02
am facut si eu ceva asemanator si este foarte pufos si bun!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking