Ingrediente
- 1 bucată chefal
- 1 fir praz
- 200 ml Vin alb
- Ulei aromatizat cu oregano 2 linguri
- 1 conservă sau cca. 200 g proaspete ciuperci
- cca. 100 g sau 200 g proaspete roșii conservate
- 1 bucată ardei gras sau ardei iute
- sare de mare
- piper proaspăt măcinat
- rozmarin
- salvie
Mod de preparare
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas termorezistent, se stropește cu uleiul aromatizat, vinul alb și se dă la cuptor pentru cca. 10 minute, la foc mic.
După cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă un strat de ciuperci, apoi peștele condimentat în prealabil.
Peste chefal, se așeză un strat de roșii, și feliile de ardei gras/iute, pentru un gust mai aromatizat. Acoperim vasul și dăm din nou la cuptor pentru cca. 30 minute.
După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|