Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor

Postat de panacris in Peste
30 Ian 2017 | 2719 vizualizari
Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor

Tare mult îmi place peștele acesta ;) Nu era în meniul de weekend, dar dacă m-am împiedicat, pe podeaua umedă de la raionul de pescărie de la SellGross ;) n-am scăpat ocazia =))) Cred că e strategie de marketing =)))  Nu știam că au deschis și un astfel de raion ;) Adevărul e că nu prea am mai făcut cumpărături la ei în ultimul timp ;) N-am rezistat =)) Data viitoare pe listă e sturionul ;) cam scump, dar vreau neapărat să-l probez ;)   

Ingrediente

  • 1 bucată chefal 
  • 1 fir praz 
  • 200 ml Vin alb 
  • Ulei aromatizat cu oregano 2 linguri
  • 1 conservă sau cca. 200 g proaspete ciuperci 
  • cca. 100 g sau 200 g proaspete roșii conservate 
  • 1 bucată ardei gras sau ardei iute 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • rozmarin
  • salvie

Mod de preparare

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas termorezistent, se stropește cu uleiul aromatizat,  vinul alb și se dă la cuptor pentru cca. 10 minute, la foc mic.

După cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă un strat de ciuperci, apoi peștele condimentat în prealabil.

Peste chefal, se așeză un strat de roșii, și feliile de ardei gras/iute, pentru un gust mai aromatizat. Acoperim vasul și dăm din nou la cuptor pentru cca. 30 minute.

 

După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Biban fript cu legume

Postat de Irina

Biban fript cu legume

Am curatat pestele si i-am taiat capul si coada.  Am spalat cateva buchetele de broccoli si am curatat cartoful si ciupercile. Am pus tigaia la incins pe foc. Dupa cateva minute am...

Citeste continuarea

File de peste pane cu garnitura de mazare

Postat de Bunica

File de peste pane cu garnitura de mazare

Fileul de peste spalat,portionat se da prin faina si ou ,apoi se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.Peste se caoce foarte repede. Se scoate pe servetele absorbante,pentru a se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2017, 20:24
Bun!
la 30.01.2017, 20:27
hmm, bun!
la 30.01.2017, 20:30
Ce pește bun ai făcut!
la 30.01.2017, 20:31
bun
la 30.01.2017, 20:31
Arata bine, dar il las pentru cei care mananca peste!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking