Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor

Postat de panacris in Peste
30 Ian 2017 | 2719 vizualizari
Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor

Tare mult îmi place peștele acesta ;) Nu era în meniul de weekend, dar dacă m-am împiedicat, pe podeaua umedă de la raionul de pescărie de la SellGross ;) n-am scăpat ocazia =))) Cred că e strategie de marketing =)))  Nu știam că au deschis și un astfel de raion ;) Adevărul e că nu prea am mai făcut cumpărături la ei în ultimul timp ;) N-am rezistat =)) Data viitoare pe listă e sturionul ;) cam scump, dar vreau neapărat să-l probez ;)   

Ingrediente

  • 1 bucată chefal 
  • 1 fir praz 
  • 200 ml Vin alb 
  • Ulei aromatizat cu oregano 2 linguri
  • 1 conservă sau cca. 200 g proaspete ciuperci 
  • cca. 100 g sau 200 g proaspete roșii conservate 
  • 1 bucată ardei gras sau ardei iute 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • rozmarin
  • salvie

Mod de preparare

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas termorezistent, se stropește cu uleiul aromatizat,  vinul alb și se dă la cuptor pentru cca. 10 minute, la foc mic.

După cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă un strat de ciuperci, apoi peștele condimentat în prealabil.

Peste chefal, se așeză un strat de roșii, și feliile de ardei gras/iute, pentru un gust mai aromatizat. Acoperim vasul și dăm din nou la cuptor pentru cca. 30 minute.

 

După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Peste cu naut si legume la cuptor

Postat de rocsi_1612

Peste cu naut si legume la cuptor

Pestele il curatati, il spalati bine si il taiati bucati potrivite. Il stergeti cu niste servetele. Ardeiul rosu curatat de cotor si seminte, il taiati fasii lunguiete. Morcovul decojit il...

Citeste continuarea

Saramura de crap

Postat de Moni_alex

Saramura de crap

De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba. Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2017, 20:24
Bun!
la 30.01.2017, 20:27
hmm, bun!
la 30.01.2017, 20:30
Ce pește bun ai făcut!
la 30.01.2017, 20:31
bun
la 30.01.2017, 20:31
Arata bine, dar il las pentru cei care mananca peste!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking