Ingrediente
- 1 chefal de aproximativ 800gr-1 kg
- 2 portocale
- coaja de la 1 limeta
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura ulei de masline
- 1 cescuta apa
- pt sos:
- 1 lingurita unt
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita faina
- sucul de la 1 portocala(apoximativ o cescuta)
- 1 cescuta vin alb
- sare si piper alb
- 1 lingurita miere
- pt orez:
- 1 ceasca orez basmati
- 3 cani apa
- 1 praf de sare
- 1 lingurita unt
Mod de preparare
Chefalul, curatat de intestine, fara cap si coada, se taie in doua pe lungime apoi fiecare bucata in doua, sa va rezulte 4 bucati aproximativ la fel. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare si piper, se rade coaja de la o portocala si o limeta si se stropeste cu putin ulei de masline. Portocala careia i-am razaluit coaja o taiem felii si o punem intr-un vas termorezistent. Peste feliile de portocala punem bucatile de peste, iar in tava adaugam si o cescuta de apa. Dam tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20-25 minute. Cat pestele sta la cuptor pregatim sosul si orezul.
Punem o craticioara pe foc cu trei cani de apa si un praf de sare. Cand apa da in clocot adaugam cana de orez. Lasam sa fiarba 10 minute. Scurgem surplusul de apa, daca mai este, adaugam 1 lingurita de unt si amestecam.
Pt sos:punem ultul si uleiul de masline intr-o craticioara pe foc, cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam cu un tel. Adaugam sucul de portocala si vinul. In tot acest timp amestecam cu telul sa nu se prinda de vas. la urma adaugam si sare si piper alb dupa gust si o lingurita miere. Puneti o forma rotunda pe o farfurie, umpleti cu orez basmati, peste puneti 2 felii de portocala, una bucata de peste si sos. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu sos de portocale si orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|