Chefal cu sos de portocale si orez basmati

Postat de simona72 in Peste
22 Dec 2013 | 6724 vizualizari
Chefal cu sos de portocale si orez basmati

Inspiratie proaspata de dimineata de la bucatarasul nostru suprem...cum tot aveam de gand azi sa fac peste am zis sa pun in practica reteta, cu mici modificari...Intradevar, un deliciu. Multumesc>:D

Ingrediente

  • 1 chefal de aproximativ 800gr-1 kg
  • 2 portocale
  • coaja de la 1 limeta
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cescuta apa
  • pt sos:
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita faina
  • sucul de la 1 portocala(apoximativ o cescuta)
  • 1 cescuta vin alb
  • sare si piper alb
  • 1 lingurita miere
  • pt orez:
  • 1 ceasca orez basmati
  • 3 cani apa
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Chefalul, curatat de intestine, fara cap si coada, se taie in doua pe lungime apoi fiecare bucata in doua, sa va rezulte 4 bucati aproximativ la fel. Fiecare bucata se condimenteaza cu sare si piper, se rade coaja de la o portocala si o limeta si se stropeste cu putin ulei de masline. Portocala careia i-am razaluit coaja o taiem felii si o punem intr-un vas termorezistent. Peste feliile de portocala punem bucatile de peste, iar in tava adaugam si o cescuta de apa. Dam tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20-25 minute. Cat pestele sta la cuptor pregatim sosul si orezul.

Punem o craticioara pe foc cu trei cani de apa si un praf de sare. Cand apa da in clocot adaugam cana de orez. Lasam sa fiarba 10 minute. Scurgem surplusul de apa, daca mai este, adaugam 1 lingurita de unt si amestecam.

Pt sos:punem ultul si uleiul de masline intr-o craticioara pe foc, cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam cu un tel. Adaugam sucul de portocala si vinul. In tot acest timp amestecam cu telul sa nu se prinda de vas. la urma adaugam si sare si piper alb dupa gust si o lingurita miere. Puneti o forma rotunda pe o farfurie, umpleti cu orez basmati, peste puneti 2 felii de portocala, una bucata de peste si sos. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu sos de portocale si orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Peste prajit cu sos de smantana

Postat de autodiag

Peste prajit cu sos de smantana

Pestele curatat, fara cap si coada, se spala si se da cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in unt. Dupa ce este gata, se scoate pe o farfurie, iar in untul ramas se...

Citeste continuarea

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 22.12.2013, 20:28
Aici snt depăşit, recunosc. Aşa că ar trebui să mă chemi la masă să văd cât e de bun.
la 22.12.2013, 20:28
Bun!
la 22.12.2013, 20:28
la 22.12.2013, 20:30
la 22.12.2013, 20:31
ceva super bun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking