Ingrediente
- 450 g făină;
- 50 g tărâțe de grâu;
- 280-300 mL apă călduță;
- 25 g drojdie proaspătă;
- 100 g măsline fără sâmburi;
- 50 mL ulei de măsline;
- 1 lgț sare;
- 1 lgț zahăr.
Mod de preparare
Pentru început se cântăresc făina (proaspăt cernută), tărâțele de grâu și se amestecă într-un bol mare. Se adaugă măslinele tăiate și sarea. Adaug măslinele în amestecul uscat de făină+tărâță pentru a se absorbi lichidul din măsline.
Maia: Drojdia se dizolvă în 50 mL de apă (din volumul total de 280-300 mL), o linguriță de zahăr și câteva linguri de amestec făină+tărâțe, până se obține o pastă de consistența smântânii. Se acoperă și se lasă timp de 10-15 minute. După acest timp se amestecă maiaua cu făina, uleiul și restul de apă.
După ce a crescut aluatul se frământă bine timp de 5 minute, se împarte în 12 părţi şi se modelează chiflele. Se lasă la crescut, în tava acoperită, pentru 10-15 minute şi se coc la temperatura de 180 grade C timp de 25 de minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu măsline negre" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|