Chifle cu măsline negre

Postat de DinDragostePentruGatit in Piine
2 Apr 2012 | 3805 vizualizari
Chifle cu măsline negre

Îmi place mult pâinea de casă, şi mai mult îmi place s-o pregătesc. Am făcut mai multe tipuri de pâine până acum, chifle n-am avut ocazia. Am fost mulţumită de felul cum au ieşit...au fost gustoase. Să vă spun cum le-am făcut...

Ingrediente

  • 450 g făină;
  • 50 g tărâțe de grâu;
  • 280-300 mL apă călduță;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 100 g măsline fără sâmburi;
  • 50 mL ulei de măsline;
  • 1 lgț sare;
  • 1 lgț zahăr.

Mod de preparare

Pentru început se cântăresc făina (proaspăt cernută), tărâțele de grâu și se amestecă într-un bol mare. Se adaugă măslinele tăiate și sarea. Adaug măslinele în amestecul uscat de făină+tărâță pentru a se absorbi lichidul din măsline.

Maia: Drojdia se dizolvă în 50 mL de apă (din volumul total de 280-300 mL), o linguriță de zahăr și câteva linguri de amestec făină+tărâțe, până se obține o pastă de consistența smântânii. Se acoperă și se lasă timp de 10-15 minute. După acest timp se amestecă maiaua cu făina, uleiul și restul de apă. 

După ce a crescut aluatul se frământă bine timp de  5 minute, se împarte în 12 părţi şi se modelează chiflele. Se lasă la crescut, în tava acoperită, pentru 10-15 minute şi se coc la temperatura de 180 grade C timp de 25 de minute. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu măsline negre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu ceapa si masline

Postat de madi_marin

Paine cu ceapa si masline

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se...

Citeste continuarea

Chifle cu branza de burduf si masline

Postat de mirela0911

Chifle cu branza de burduf si masline

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 19:18
la 02.04.2012, 19:22
ce frumoase sunt
eu nu prea fac paine
la 02.04.2012, 19:45
gustoase
la 02.04.2012, 19:51
Cu masline nu am facut pana acum, dar cred ca-i foarte buna.
la 02.04.2012, 20:08
Simo, merita sa incerci.
Diaconta, multumesc din nou pentru aprecieri!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking