Chifle cu măsline negre

Postat de DinDragostePentruGatit in Piine
2 Apr 2012 | 3823 vizualizari
Chifle cu măsline negre

Îmi place mult pâinea de casă, şi mai mult îmi place s-o pregătesc. Am făcut mai multe tipuri de pâine până acum, chifle n-am avut ocazia. Am fost mulţumită de felul cum au ieşit...au fost gustoase. Să vă spun cum le-am făcut...

Ingrediente

  • 450 g făină;
  • 50 g tărâțe de grâu;
  • 280-300 mL apă călduță;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 100 g măsline fără sâmburi;
  • 50 mL ulei de măsline;
  • 1 lgț sare;
  • 1 lgț zahăr.

Mod de preparare

Pentru început se cântăresc făina (proaspăt cernută), tărâțele de grâu și se amestecă într-un bol mare. Se adaugă măslinele tăiate și sarea. Adaug măslinele în amestecul uscat de făină+tărâță pentru a se absorbi lichidul din măsline.

Maia: Drojdia se dizolvă în 50 mL de apă (din volumul total de 280-300 mL), o linguriță de zahăr și câteva linguri de amestec făină+tărâțe, până se obține o pastă de consistența smântânii. Se acoperă și se lasă timp de 10-15 minute. După acest timp se amestecă maiaua cu făina, uleiul și restul de apă. 

După ce a crescut aluatul se frământă bine timp de  5 minute, se împarte în 12 părţi şi se modelează chiflele. Se lasă la crescut, în tava acoperită, pentru 10-15 minute şi se coc la temperatura de 180 grade C timp de 25 de minute. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu măsline negre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine cu ceapa si masline

Postat de madi_marin

Paine cu ceapa si masline

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se...

Citeste continuarea

Chifle cu branza de burduf si masline

Postat de mirela0911

Chifle cu branza de burduf si masline

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 19:18
la 02.04.2012, 19:22
ce frumoase sunt
eu nu prea fac paine
la 02.04.2012, 19:45
gustoase
la 02.04.2012, 19:51
Cu masline nu am facut pana acum, dar cred ca-i foarte buna.
la 02.04.2012, 20:08
Simo, merita sa incerci.
Diaconta, multumesc din nou pentru aprecieri!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking