Chifle floare cu susan si mac

Postat de RuxyRux in Piine
20 Mai 2011 | 5490 vizualizari
Chifle floare cu susan si mac

By Ruxy

Ingrediente

  • 800 gr faina
  • 2 plic drojdie uscata
  • 50 gr unt moale
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri pline de iaurt( mai gras)
  • 2 lingurite rase sare
  • 6 lingurite de zahar
  • mac amestecat cu susan pentru presarat

Mod de preparare

Intr-un vas puneti untul taiat bucatele si deasupra 100 ml lapte caldut. 

In ligheanul de framantat cerneti faina si puneti in mijloc drojdia uscata, zaharul deasupra iar pe margini sarea si iaurtul( aveti grija sa nu fie rece).

Incepeti sa framantati adaugand usor  si untul cu lapte, apoi restul de lapte.

Obtineti un aluat potrivit de moale. Crestati cu un cutiti in forma de cruce.  Lasati la crescut 45 de minute la loc cald( sau pana isi dubleaza volumul).

Puneti pe tava de cuptor o foaie de copt( pergament) si faceti chiflele( inainte sa modelati chiflele puneti mainile in putina faina). Asezati-le in forma de floare. Stropiti-le cu putin lapte si apoi ungeti fiecare chifla cu galbenus de ou.

Presarati susan amestecat cu mac. Mai lasati-le un sfert de ora la loc cald. Intre timp veti incinge cuptorul la 200 grade si le veti coace pentru 20-25 de minute.

Sunt excelente, pufoase si foarte gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle floare cu susan si mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici umplute

Postat de mirela0911

Painici umplute

Pentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am...

Citeste continuarea

Paine cu lapte

Postat de Ina

Paine cu lapte

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2011, 17:08
Super ca de obicei
Am intrat sa le studiez pe celelalte cu branza si merg sa pun si eu de un aluat
la 20.05.2011, 17:08
bun bun
la 20.05.2011, 17:09
Pune Mirelus multumesc...si stiu sigur ca aluatul e pe maini bune si dibace
la 20.05.2011, 17:12
Mersi Ed
la 20.05.2011, 17:16
ce frumoase-s!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking