Chifle multicereale

Postat de timea in Piine
19 Noi 2012 | 6158 vizualizari
Chifle multicereale

Nu a trecut nici acest weekend fara a face paine. Am ales sa fac niste chifle din faina de secara si faina neagra de grau cu diverse seminte si cereale. Foarte gustoase si sanatoase!

Ingrediente

  • 300 gr faina neagra de grau
  • 200 gr faina de secara
  • 370 - 380 ml apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura mare plina cu seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1,5 linguri seminte de in

Mod de preparare

Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop.

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, semintele de floarea soarelui si in si fulgii de ovaz.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora , o ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul.

Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si il rulam. Taiem  aluatul rulat apoi 12 parti egale din care forma chiflutele. Cu un cutit care taie bine crestam chiflele in 8. Asezam chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 20-30 minute.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute, pana se rumenesc usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle multicereale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chifle cu surprize

Postat de merisor67

Chifle cu surprize

Pentru aluat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de demararea procesului tehnologic. Cernem faina si o punem intr-un bol, impreuna cu garantul pentru...

Citeste continuarea

Reteta de chifle cu lapte

Postat de Constelatialeu

Reteta de chifle cu lapte

Iata cum se prepara Reteta de chifle cu lapte  Intr-un castron incapator am cernut faina. Separat am amestecat drojdia cu zaharul si 2 linguri de faina si am diluat cu 1 cescuta de apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2012, 21:22
iarasi am dospit
la 19.11.2012, 21:22
Mai ai macar o bucatica pentru mine??
la 19.11.2012, 21:23
Bune, bune
la 19.11.2012, 21:23
Ai tot copt în ultimile zile. Parcă am uitat şi de tochitură
la 19.11.2012, 21:24
un coltisor vreau si eu

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking