Chifle pentru sandwichuri

Postat de Sidy in Piine
21 Feb 2012 | 3720 vizualizari
Chifle pentru sandwichuri

Am facut cateva chifle pentru sandwichuri. Coaja e crocanta, iar interiorul este foarte moale, pufos si gustos. Merg la fel de bine langa o cana cu lapte caldut, asa simple sau unse cu gem...

Ingrediente

  • 50 ml lapte caldut 
  • 150 ml apa calduta 
  • 2 lingurite sare 
  • 4 linguri ulei de masline 
  • 550 g faina alba 
  • 110 g faina neagra 
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker 
  • 2 cuburi de zahar brun 
  • 2 lingurite seminte de in

Mod de preparare

Aluatul se poate prepara in masina de paine sau se poate framanta cu mana. Eu l-am facut in masina de paine. Am introdus in cuva masinii ingredientele mai sus enumerate exact in ordinea in care sunt, mai putin semintele de in. Am planificat masina pe programul 7DOUGH-aluat si i-am dat drumul sa framante.

Cand s-a auzit semnalul sonor am adaugat semintele de in si am lasat masina sa-si faca programul de framantat si dospit. Cand aluatul a fost gata, l-am rasturnat pe o fata de masa presarata cu faina, am mai framantat de 2-3 ori, apoi am facut un sul din care am taiat cu cutitul 14 mingiute.

Le-am pus pe o foaie de copt intr-o tava si am pornit cuptorul. Cat timp acesta se incalzeste, am lasat aluatul sa mai dospeasca dupa ce l-am dat cu pensula inmuiata in apa.

Cand cuptorul s-a incalzit bine la 200 de grade, am dat tava la cuptor si am lasat chiflele sa se coaca 30-40 de minute pana s-au rumenit frumos.

Le-am scos din cuptor si asa fierbinti le-am mai pensulat o data cu apa, deasupra.

Simtiti mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor?

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri sarate din aluat cu branza

Postat de simona72

Cornuri sarate din aluat cu branza

Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata...

Citeste continuarea

Focaccia cu ierburi, din faina de secara

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Focaccia cu ierburi, din faina de secara

1. Se amesteca faina cu sarea, drojdia si apa.   2. Se adauga uleiul de masline si se incepe framantarea prin apasarea ferma a aluatului pana devine moale.  3. Se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2012, 09:15
o chifla se poate ca am cu ce sa o "combin" pentru un sandwich
la 21.02.2012, 09:22
ce frumusele sunt
la 21.02.2012, 09:33
la 21.02.2012, 11:09
foarte mult imi plac cum ti-au iesit!!!
la 21.02.2012, 11:14
frumoase si bune

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking