Chifle porcusor Piggy

Postat de nadina73 in Piine
13 Mai 2010 | 5630 vizualizari
Chifle porcusor Piggy

copii vor fi foarte incantati

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 120 apa calduta
  • 15 ml ulei masline
  • 1 lingura unt topit
  • 8 g drojdie
  • putina sare
  • 1 lingurita mica zahar
  • boabe piper
  • frunza ceapa verde
  • 1 ou-pt uns
  • boia de ardei dulce-pt ornat

Mod de preparare

Se pun toate in masina de paine(sau se framanata  cu mana)un aluat de paine,dupa care se lasa la crescut.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie si se taie cu 3 pahare  de marimi diferite.

Forma cea mare ramane pt cap,apoi  cea mijlocie se taie in 4 si se fac urechile si din forma cea mai mica se face nasul,care se cresteaza pe mijloc se fac 2 taiaturi si se pune frunza de ceapa verde taiata foarte subtire in cele doua taieturi(nari)

Asamblarea:se unge bine cercul cel mare cu ou(daca puneti boia in ou se coloreaza mai bine,eu am uitat ) apoi se pun 2 triunghiuri in forma de urechiuse,una in stanga si una in dreapta si se apasa bine sau se prind cu scobitoare (s-ar putea la copt sa cada) apoi se pun 2 boabe de piper pt ochi,iar nasul se pune si el .

Se pun la cuptor pt 20 minute,copii vor fi foarte incantati

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle porcusor Piggy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu nuci, usturoi si busuioc

Postat de RuxyRux

Paine cu nuci, usturoi si busuioc

Laptele, apa, uleiul de masline, usturoiul tocat le-am pus intr-un ibric la foc mic si am incalzit putin amestecul( atentie nu infierbantati). Am adaugat si busuiocul tocat. Faina am cernut-o...

Citeste continuarea

Paine umpluta

Postat de AnyCostescu

Paine umpluta

Drojdia o amestecam cu zaharul, sarea si putin lapte cald si lasam sa creasca.. Restul de lapte se pune pe foc cu untul ,si se lasa pana untul s-a topit Intr-un bol punem faina(eu am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2010, 22:29
multumesc bucataras
la 13.05.2010, 23:12
Ce idee .............copii cred ca au fost tare incantati..............5 furcu si felicitari!
la 13.05.2010, 23:20
Ce haiosi sunt.
la 13.05.2010, 23:29
multumesc medioto,sa sti ca ei m-au ajutat
la 13.05.2010, 23:30
cand e vorba de aluat ..................trebuie sa fac cand nu sant ei acasa ,ca e jale sant calare pe mine

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking