Ingrediente
- 250 g faina
- 120 apa calduta
- 15 ml ulei masline
- 1 lingura unt topit
- 8 g drojdie
- putina sare
- 1 lingurita mica zahar
- boabe piper
- frunza ceapa verde
- 1 ou-pt uns
- boia de ardei dulce-pt ornat
Mod de preparare
Se pun toate in masina de paine(sau se framanata cu mana)un aluat de paine,dupa care se lasa la crescut.
Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie si se taie cu 3 pahare de marimi diferite.
Forma cea mare ramane pt cap,apoi cea mijlocie se taie in 4 si se fac urechile si din forma cea mai mica se face nasul,care se cresteaza pe mijloc se fac 2 taiaturi si se pune frunza de ceapa verde taiata foarte subtire in cele doua taieturi(nari)
Asamblarea:se unge bine cercul cel mare cu ou(daca puneti boia in ou se coloreaza mai bine,eu am uitat ) apoi se pun 2 triunghiuri in forma de urechiuse,una in stanga si una in dreapta si se apasa bine sau se prind cu scobitoare (s-ar putea la copt sa cada) apoi se pun 2 boabe de piper pt ochi,iar nasul se pune si el .
Se pun la cuptor pt 20 minute,copii vor fi foarte incantati
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle porcusor Piggy" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|