Chifle pufoase

Postat de alinutza1983 in Piine
17 Mar 2012 | 3702 vizualizari
Chifle pufoase

Am facut acum ceva timp aceste minunatii de chifle, dupa o reteta a Mihaelei. Mersi Miha! au iesit perfect dupa reteta ta! Cantitatile sunt bine calculate, iar daca folositi masina de paine ( ca mine care sunt lenesa ) nu are cum sa nu va iasa!

Ingrediente

  • o capatana usturoi
  • 500 g faina alba
  • 100 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita miere

Finisare:

  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • fulgi de ardei iute
  • ierburi aromatice uscate
  • seminte ( dupa dorinta fiecaruia)

Mod de preparare

1. M-am invatat comoda, asa ca aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare si dospire ( cel de pizza).
Laptele se lasa la infuzat cu usturioul, iar pentru acest pas e nevoie sa fie fiert in prealabil. Dupa ce laptele se mai raceste, se pun in cuva masinii ingredientele astfel: faina si sarea, drojdia amestecata cu zaharul si mierea (dizolvata in putina apa calduta), restul de apa calduta si laptele din care am scos cateii de usturoi.

2. Cand aluatul e gata, se imparte in 8 bucati egale, pe o plansa de lucru, tapetata cu faina. Chiflele se formeaza formand un fel de bocceluta. adica se trage aluatul in jos, iar partea respectiva va sta cu fundul pe tava.

3. Se aseaza chiflutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la crescut 15 minute, acoperite cu un servet.

4. Se ung cu lapte amestecat cu ulei, apoi presaram semintele preferate, fulgi de ardei sau ierburi uscate.

5. Se dau chiflele la copt, in cuptorul incins in prealabil. Se coc circa 20 de minute, pana devin rumenii. O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de rocsi_1612

Chifle pufoase

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2012, 19:59
fain sunt
la 17.03.2012, 20:09
ce bune sunt!!!
la 17.03.2012, 20:30
ce rumene
la 17.03.2012, 20:44
bune numai sa le ungi cu unt!
la 17.03.2012, 21:33
bune bune

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking