Chifle si cornuri

Postat de postavaru in Piine
22 Feb 2012 | 4276 vizualizari
Chifle si cornuri

Cui nu-i place mirosul de paine proaspata? Mie cu siguranta imi place :). Incerc sa fac cat mai des paine in casa, in primul rand pentru ca este mult mai gustoasa decat cea cumparata.

Ingrediente

  • 800 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 60 g unt
  • 250 ml lapte
  • 180 ml apa
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • susan, mac sau orice alte seminte

Mod de preparare

Drojdia o amestecam cu zaharul si putin lapte caldut. Acoperim si lasam sa creasca putin. Cernem faina intr-un vas incapator.Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata si untul topit, dar nu fierbinte. Incepem sa framantam si adaugam restul de lapte si apa calduta. Adaugam si sarea si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana.

Daca mai este nevoie se mai poate adauga putina faina iar daca aluatul este prea tare mai putem adauga putina apa calduta.

Acoperim vasul cu un servet curat si lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul (~1 ora).

Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe blatul de lucru si il intindem cu mainile. Impaturim pe partea lunga pana la jumatate apoi acoperim cu cealalta jumatate. Acoperim aluatul cu un prosop usor umed si lasam sa stea 10 minute. Repetam procedeul si mai lasam 10 minute acoperit.

Impartim apoi aluatul in bucati egale (cat de mari dorim sa fie chiflele). Dam fiecarei bucati o forma rotunda.

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le crestam usor cu un cutit bine ascutit. Acoperim tava si le lasam sa stea 10 minute. Ungem apoi chiflele cu ou batut si desfacut cu 2 linguri de lapte. Presaram seminte de susan, mac etc. Dam tava la cuptor la foc potrivit timp de 10 minute. Reducem putin focul (dar nu la minim) si mai coacem ~20 de minute.

Pentru cornuri intindem fiecare biluta de aluat intr-o foaie ovala pe care apoi o rulam. Coacem cornurile la fel ca si chiflele.

Dupa ce s-au copt le scoatem pe un gratar si le lasam la racit.

Sunt ideale pentru micul dejun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle si cornuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mic dejun continental

Postat de RODIMUR

Mic dejun continental

În versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și...

Citeste continuarea

Sandvis cu oua in cuib la microunde

Postat de alinutzika

Sandvis cu oua in cuib la microunde

Chiflele se scobesc la mijloc, cat sa intre un ou. Se sparge oul in cuib si se sareaza. Se da la microunde pt aproximativ 5 minute, sau pana se incheaga albusul si se intareste galbenusul. Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2012, 09:04
Oooo da ! Ador mirosul de paine proaspata facuta in casa
Arata tare bine chiflele si cornurile
la 22.02.2012, 09:08
Multumesc Laura. . Si mie imi place, mai ales cand e frig afara
la 22.02.2012, 09:19
vreau si eu Ancuto,dar numai un coltuc de pofta
la 22.02.2012, 09:21
imi dai si aici
la 22.02.2012, 09:23
Dia cu tine scap ieftin

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking