Chiftele cu merluciu si sos tartar

Postat de comanligia in Peste
22 Oct 2014 | 6783 vizualizari
Chiftele cu merluciu si sos tartar

Pentru ca nu prea imi place pestele preparat oricum,l-am gatit astfel.

Ingrediente

  • 4-5 bucati de merluciu congelat
  • 1/2 lingura condimente de peste
  • sare si piper
  • faina cat sa nu fie compozitia prea subtire
  • 1-2 linguri marar
  • 2 oua
  • 1 cana apa minerala sau lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • sos tartar facut in casa

Mod de preparare

Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste.

Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa minerala sau lapte, se adauga faina cat sa fie o compozitie mai groasa si se amesteca foarte bine cu un tel pentru a nu se forma cocolaoase.

Se adauga praful de copt,mararul sare si piper daca e necesar.

Se incorporeaza toate ingredientele impreuna cu pestele tocat si condimentat.

Cu o lingura se ia din compozitie si se prajesc pe o parte si pe alta intr-o cratita bine incinsa,apoi se scot cu o paleta si se pun pe un servetel absorbant.

Se servesc cu un sos tartar facut in casa,cu rosii sau ardei copti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu merluciu si sos tartar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Scrumbie sarata

Postat de Ksenya

Scrumbie sarata

Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita...

Citeste continuarea

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Postat de simonacallas

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Din cele două ouă (am folosit unul fiert şi unul nefiert, dar se pot folosi ambele fierte sau ambele nefierte, după preferinţă), 50 ml ulei, un praf de sare, muştar şi suc de lămâie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2014, 14:02
Merita incercata!
la 22.10.2014, 14:20
la 22.10.2014, 14:21
Ce bune-s astea!
la 22.10.2014, 14:37
la 22.10.2014, 14:37
multumesc fete dragi

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking