Ingrediente
- 4-5 bucati de merluciu congelat
- 1/2 lingura condimente de peste
- sare si piper
- faina cat sa nu fie compozitia prea subtire
- 1-2 linguri marar
- 2 oua
- 1 cana apa minerala sau lapte
- 1 lingurita praf de copt
- sos tartar facut in casa
Mod de preparare
Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste.
Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa minerala sau lapte, se adauga faina cat sa fie o compozitie mai groasa si se amesteca foarte bine cu un tel pentru a nu se forma cocolaoase.
Se adauga praful de copt,mararul sare si piper daca e necesar.
Se incorporeaza toate ingredientele impreuna cu pestele tocat si condimentat.
Cu o lingura se ia din compozitie si se prajesc pe o parte si pe alta intr-o cratita bine incinsa,apoi se scot cu o paleta si se pun pe un servetel absorbant.
Se servesc cu un sos tartar facut in casa,cu rosii sau ardei copti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu merluciu si sos tartar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|