Chiftele cu merluciu si sos tartar

Postat de comanligia in Peste
22 Oct 2014 | 6804 vizualizari
Chiftele cu merluciu si sos tartar

Pentru ca nu prea imi place pestele preparat oricum,l-am gatit astfel.

Ingrediente

  • 4-5 bucati de merluciu congelat
  • 1/2 lingura condimente de peste
  • sare si piper
  • faina cat sa nu fie compozitia prea subtire
  • 1-2 linguri marar
  • 2 oua
  • 1 cana apa minerala sau lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • sos tartar facut in casa

Mod de preparare

Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste.

Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa minerala sau lapte, se adauga faina cat sa fie o compozitie mai groasa si se amesteca foarte bine cu un tel pentru a nu se forma cocolaoase.

Se adauga praful de copt,mararul sare si piper daca e necesar.

Se incorporeaza toate ingredientele impreuna cu pestele tocat si condimentat.

Cu o lingura se ia din compozitie si se prajesc pe o parte si pe alta intr-o cratita bine incinsa,apoi se scot cu o paleta si se pun pe un servetel absorbant.

Se servesc cu un sos tartar facut in casa,cu rosii sau ardei copti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu merluciu si sos tartar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din peste

Postat de Ksenya

Chiftelute din peste

  Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.  Painea o rupem bucatele si o punem...

Citeste continuarea

Avat cu unt si lamaie

Postat de mihaelar63

Avat cu unt si lamaie

 Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2014, 14:02
Merita incercata!
la 22.10.2014, 14:20
la 22.10.2014, 14:21
Ce bune-s astea!
la 22.10.2014, 14:37
la 22.10.2014, 14:37
multumesc fete dragi

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking