Ingrediente
- 500 g carne tocata
- 50 g pesmet
- 2 catei de usturoi
- 2 oua
- patrunjel verde
- sare , piper
- 300 ml suc de rosii
- 150 supa
- o jumatate de ceapa mica
- o lingura de faina alba
- 3 linguri de ulei
- o foaie de dafin
- o lingurita de zahar
Mod de preparare
Se amesteca carnea cu usturoiul dat prin razatoare sau strans cu clestele special pentru usturoi, pesmetul, ouale, patrunjelul tocat marunt, sare, piper. Se omogenizeaza compozitia bine dupa care se formeaza faimoasele chiftelute.
Intr-o tigaie se pune ulei de cca un deget si se lasa sa se incinga bine. Se prajesc chiftelele pe ambele parti pana devin rumene, se scot pe un servetel de hartie sa absoarba uleiul ramas.
Intre timp pregatim sosul: într-o cratita se pun cele 3 linguri de ulei, ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin, apoi punem si lingura de faina (rasa, atentie sa nu se arda), se pune sucul de rosii si se amesteca energic. Adaugam si supa, foaia de dafin, sare, piper dupa gust si lingurita de zahar. Lasam sa dea in clocot apoi adaugam chiftelutele si mai lasam la fiert cca 10 minute la foc mic.
Se servesc cu piure de cartofi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos marinat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|