Chiftele de fasole

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
30 Apr 2014 | 4865 vizualizari
Chiftele de fasole

Crocante la exterior si moi in interior , servite cu salsa ..hmmm o bunatate au fost. Sunt pofticioasa de felul meu si intr-o seara saptamana trecuta am vazut la TVPaprika aceasta reteta pe care am incercat-o si vi-o aduc si voua .

Ingrediente

  • Pt chiftele:
  • -700 gr fasole fiarta (2 conserve fasole rosie )
  • -2 catei usturoi sau 2 fire usturoi proaspat
  • -3 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • Pt salsa:
  • -3 rosii maricele
  • -1 conserva porumb dulce
  • -2 linguri ulei masline
  • Extra:
  • 0.5 l ulei

Mod de preparare

Scurgem fasolea  (eu am folosit conserve de fasole rosie) si o facem piure .

Tocam usturoiul marunt si il adaugam  peste fasolea pasta .

 Asezanam cu sare si piper , adaugam faina si omogenizam bine .

Intr-un vas cu pereti inalti turnam uleiul si il incingem  foarte bine .

Cu doua linguri formam chiftele mari pe care le punem in uleiul incins.

Prajim pe o parte si pe alta , dupa care scoatem pe servetel sa se scurga.

Pregatim salsa:

Rosiile spalate le taiem cubulete , punem in acelasi loc si porumbul din conserva , sare ,piper si ulei de masline.

Amestecam putin si gata de servit

Chiftelele mari , crocante la exterior le crestam putin pe jumate si punem o lingura mare de salsa .

Serviti calde , dar sunt bune si reci .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de fasole cu dovlecei

Postat de sufletista

Chiftele de fasole cu dovlecei

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min. Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana...

Citeste continuarea

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele

Postat de Satisfyyourcravings

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.  Se adauga uleiul si untul in vasul unei tajine (sau oala cu fund dublu si capac) si se incalzeste la foc mic cateva minute. Se adauga ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2014, 15:23
ce idee faina
la 30.04.2014, 15:24
am facut si eu odata , tare bune mai sunt!
la 30.04.2014, 15:26
interesant !
la 30.04.2014, 15:29
Favorite direct! Super!
la 30.04.2014, 15:32

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking