Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
23 Noi 2014 | 8973 vizualizari
Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 100 gr. granule de soia Inedit
  • 1 lingurita delicat de legume
  • 1 ceapa alba mare
  • sare,piper, putin ienibahar macinat si un praf de turmeric
  • 50 ml ulei
  • 3-4 linguri faina alba
  • patrunjel proaspat tocat
  • seminte de in
  • seminte de susan
  • seminte de mac

Mod de preparare

Spalam cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja.

Cand furculita patrunde usor in ei, ii scurgem de apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea fina.

Granulele de soia se fierb in apa cu delicat de legume, 5 minute. Se scurg de apa.

Ceapa o curatam si o trecem tot pe razatoarea fina. O scurgem de apa si o punem peste cartofii rasi.
Condimentam cu sare, piper,ienibahar macinat si putin turmeric.

Adaugam patrunjelul tocat ,uleiul si faina, soia fiarta,apoi amestecam pana obtinem un amestec omogen.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Din amestecul obtinut modelam bilute de marimea dorita pe care le vom tavali prin seminte. Asezam chiftelele in tava pe hartie de copt, avand grija sa lasam suficient spatiu intre ele, pentru ca in timpul coacerii ele se vor "intinde" in tava.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumenesc chiftelele frumos.

Le servim cu garnitura sau cu mustar.

Sunt cele mai bune chiftele de post pe care le-am preparat pana acum.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gnocchi cu ciuperci

Postat de xana

Gnocchi cu ciuperci

Cartofii cu tot cu coaja se coc in cuptor pe un pat de sare groasa(ii puteti pune in tava si fara sare) cca 45 de minute sau pana se inmoaie bine. Alaturi am pus si 3 catei de usturoi, cu tot cu...

Citeste continuarea

Sarmale de post cu soia

Postat de cristinutanicolita

Sarmale de post cu soia

Alegem foile de varza si, daca sunt prea sarate sau acre, le lăsăm în apa rece. Curățăm si spălăm legumele.  Soia o punem in apa fierbinte 15 min. Ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2014, 08:15
Interesante!
la 23.11.2014, 08:16
la 23.11.2014, 08:30
Bune!
la 23.11.2014, 08:44
Ce idee buna!La favorite cu ele
la 23.11.2014, 09:53
foarte interesante!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking