Chiftele de pui in sos de smantina cu ciuperci si mamaliga

Postat de aziz in Pui
24 Feb 2011 | 7815 vizualizari
Chiftele de pui in sos de smantina cu ciuperci si mamaliga

daca puiul merge cu smantina ma gindeam ca nici chiftelele nu ar da rau....

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de pui
  • 2 oua
  • 4-5 felii de piine inmuiate in apa
  • patrunjel verde
  • usturoi pisat
  • sare piper
  • supa instant o lingurita
  • 250 gr smantana
  • o lingura faina
  • o mina ciuperci proaspete sau din conserva

Mod de preparare

amestecam carnea tocata cu piinea inmuiata si scursa de apa, patrunjel tocat,ouale,usturoiul,sare, piper dupa gust.

formam bilute pe care le prajim in ulei si pe care le scoatem pe servet de hirtie .

sosul:ciupercutele o mana se toaca foarte fin sau se pun in blender si se calesc in ulei cu putin usturoi, se amesteca faina cu jumatate pahar de apa si apoi cu smantina

se pune in tigaie peste ciupercute , se adauga chiftelele se da un clocot doua se potriveste sosul de sare si se presara patrunjel verde tocat.

mamaliga :se pune apa la fiert cu putina sare si un praf de malai cind clocoteste se adauga restul de faina, se lasa 10 minute la fiert, amestecand de cateva ori  si se rastoarna pe fund de lemn sau farfurie

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui in sos de smantina cu ciuperci si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

Postat de eumimi

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

Decupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam...

Citeste continuarea

Mazare cu copanele de pui

Postat de Dya

Mazare cu copanele de pui

Rumenim copanelele. Adaugam legumele taiate in cuburi mici si le calim usor. Adaugam mazarea si supa de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit pentru 30-40 de minute. Condimentam dupa gust,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2011, 11:25
vezi ca vin la tine la masa
la 24.02.2011, 11:26
vezi ca eu chiar te primesc
la 24.02.2011, 11:28
merci de vizita doamna Gaby
la 24.02.2011, 11:29

mah, pe netu' asta nik nu se poate face discret))
la 24.02.2011, 11:29
Debora hai curaj ,uite ce gashca tare e aici,multumesc de vizita

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking