Chiftele din carne de porc si piept de pui la cuptor

Postat de babi5 in Pui
30 Noi 2014 | 8604 vizualizari
Chiftele din carne de porc si piept de pui  la cuptor

Am vrut initial sa fac chiftele din carne de porc, de obicei cumpar carne macra, nu macinata, de data asta am luat macinata si graba strica treaba.Dar in tot raul exista si un bine.....am o reteta in plus de chiftele.Carnea mi s-a parut prea grasa asa ca am avut un piept de pui l-am macinat si am combinat cu carnea de porc, a iesit o bunatate de chiftele.Le recomand cu mare drag.

Ingrediente

  • 600 gr carne porc
  • 500 gr piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 capatina usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
  • patrunjel verde
  • 2 felii de paine
  • 2 cartofi mai mari
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita vegeta

Mod de preparare

Carnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata.

Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse.

Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala , usturoiul se da prin presa de usturoi , ceapa si cartofii se dau prin razatoarea cu ochiuri mici.

Se pune totul in castron peste carne , adaugam sarea, piperul, boiaua , ouale si frunzele de patrunjel si se amesteca bine totul.

Se lasa la rece 30 minute dupa care le modelam si le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt apoi stropim  cu ulei fiecare chifteluta si introducem tava in cuptorul incins la 190 grade si lasam pina sunt bine rumenite.

Se servesc alaturi de diferite garnituri.Eu am folosit piureul de cartofi.Sa va fie de folos. http://www.bucataras.ro/retete/piure-de-cartofi-56022.html

( urmind linkul aveti si reteta de piure de cartofi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne de porc si piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Orez cremos cu piept de pui in sos

Postat de mirela0911

Orez cremos cu piept de pui in sos

Se spala pieptul de pui, se tamponeaza cu prosoape de hartie pt a absoarbe surplusul de apa apoi se taie fiecare bucata de piept in 3 felii (depinde si de marimea acestuia). Se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Postat de mirela0911

Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Se dezoseaza pulpele. Se spala, se scurg bine de apa si se bat usor cu ciocanul de snitele. Intr-un bol se pune uleiul si condimentele (sare, piper, boia, ghimbir, usturoi). Se amesteca bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2014, 17:43
bun bun
la 30.11.2014, 18:08
la 30.11.2014, 18:23
Bune chiftele!
la 30.11.2014, 18:45
ce bune sunt pregatite la cuptor
la 30.11.2014, 18:49
Bya Ralu multumesc draga mea

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking