Chiftele din carne de porc si piept de pui la cuptor

Postat de babi5 in Pui
30 Noi 2014 | 8582 vizualizari
Chiftele din carne de porc si piept de pui  la cuptor

Am vrut initial sa fac chiftele din carne de porc, de obicei cumpar carne macra, nu macinata, de data asta am luat macinata si graba strica treaba.Dar in tot raul exista si un bine.....am o reteta in plus de chiftele.Carnea mi s-a parut prea grasa asa ca am avut un piept de pui l-am macinat si am combinat cu carnea de porc, a iesit o bunatate de chiftele.Le recomand cu mare drag.

Ingrediente

  • 600 gr carne porc
  • 500 gr piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 capatina usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
  • patrunjel verde
  • 2 felii de paine
  • 2 cartofi mai mari
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita vegeta

Mod de preparare

Carnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata.

Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse.

Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala , usturoiul se da prin presa de usturoi , ceapa si cartofii se dau prin razatoarea cu ochiuri mici.

Se pune totul in castron peste carne , adaugam sarea, piperul, boiaua , ouale si frunzele de patrunjel si se amesteca bine totul.

Se lasa la rece 30 minute dupa care le modelam si le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt apoi stropim  cu ulei fiecare chifteluta si introducem tava in cuptorul incins la 190 grade si lasam pina sunt bine rumenite.

Se servesc alaturi de diferite garnituri.Eu am folosit piureul de cartofi.Sa va fie de folos. http://www.bucataras.ro/retete/piure-de-cartofi-56022.html

( urmind linkul aveti si reteta de piure de cartofi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne de porc si piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui prajit cu susan

Postat de xana

Pui prajit cu susan

Punem puiul la fiert impreuna cu ceapa, dafinul, coaja de lamaie, piperul si sarea. Lasam sa fiarba 15 minute.  Amestecam susanul cu pesmetul, faina de porumb si usturoiul praf. ...

Citeste continuarea

Pulpe de pui in foietaj

Postat de rocsi_1612

Pulpe de pui in foietaj

Parliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati 2 catei de usturoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2014, 17:43
bun bun
la 30.11.2014, 18:08
la 30.11.2014, 18:23
Bune chiftele!
la 30.11.2014, 18:45
ce bune sunt pregatite la cuptor
la 30.11.2014, 18:49
Bya Ralu multumesc draga mea

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking