Ingrediente
- 600 gr carne porc
- 500 gr piept de pui
- 1 ceapa
- 1 capatina usturoi
- sare
- piper
- 1 lingurita boia
- patrunjel verde
- 2 felii de paine
- 2 cartofi mai mari
- 2 oua
- 100 ml ulei
- 1 lingurita vegeta
Mod de preparare
Carnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata.
Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse.
Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala , usturoiul se da prin presa de usturoi , ceapa si cartofii se dau prin razatoarea cu ochiuri mici.
Se pune totul in castron peste carne , adaugam sarea, piperul, boiaua , ouale si frunzele de patrunjel si se amesteca bine totul.
Se lasa la rece 30 minute dupa care le modelam si le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt apoi stropim cu ulei fiecare chifteluta si introducem tava in cuptorul incins la 190 grade si lasam pina sunt bine rumenite.
Se servesc alaturi de diferite garnituri.Eu am folosit piureul de cartofi.Sa va fie de folos. http://www.bucataras.ro/retete/piure-de-cartofi-56022.html
( urmind linkul aveti si reteta de piure de cartofi)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne de porc si piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|