Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi

Postat de kamy in Mancaruri de legume
8 Oct 2010 | 16033 vizualizari
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi

am zis sa mancam totusi ceva de post azi dar nu am reusit 100% asa ca... ma mut la catolici pt scurt timp

Ingrediente

  • ciuperci parizoale
  • cartofi
  • dovleceli
  • gulie
  • morcovi
  • ceapa
  • usturoi
  • marar
  • oua
  • faina
  • pesmet
  • sare,piper
  • ulei

Mod de preparare

ptr.ciuperci pane:

Am primit cateva parizoale dintre care una mareeee cat dogul meu cel rotund(30 cm diam)si m-am gandit sa o fac pane

Am rupt coada am spalat palaria ff bine si am pus-o sa se scurga pe un prosop cu"lamelele"in jos.Am taiat-o raze,am sarat,piperat si am presarat faina pe ambele parti.

Am batut 3 oua cu  putina sare si am pus faina pana a ajuns la o consistenta mai groasa decat la clatite.

Am trecut bucatile de ciuperca prin aluat si le-am prajit in ulei dupa care le-am pus pe o hartie absorbanta.

ptr chiftele din legume:

Ce legume am avut prin frigider le-am spalat,le-am curatat si le-am dat prin razaroarea mica,ceapa am taiat-o marunt,iar usturoiul l-am pisat.Am pus la calit ceapa si morcovul in putin ulei,intre timp pe celelelte legume le-am lasat intr-un castron, cu putina sare pe ele.Dupa ce s-a calit  ceapa cu morcovul le-am pus peste celelelte legume stoarse bine,am adaugat vreo 3 oua si oul cu faina care mi-a ramas de la ciupercile pane,mararul si usturoiul pisat.Am amestecat bine  am pus sare,piper.Cu o lingura am luat din compozitie,am dat prin pesmet"chiftelele" dupa care le-am prajit in ulei.

Am facut langa un piure de cartofi si ca muratura castraveti si salata de sfecla rosie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei kapia copti umpluti cu branza

Postat de rocsi_1612

Ardei kapia copti umpluti cu branza

Coaceti ardeii kapia pe toate partile. Fierbinti ii puneti intr-un bol, presarati sare peste ei si ii acoperiti pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii decojiti si ii trageti usor...

Citeste continuarea

Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

Postat de simona72

Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

Spanacul, l-am lasat peste noapte in frigider la dezghetat. Feliile de paine le-am inmuiat in lapte, apoi le-am scurs intre palme de surplusul adunat. Am pus in blenderul robotului spanacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2010, 13:02
primaaaaaaa
la 08.10.2010, 13:13
mai primesc si eu? frumos parizolul
la 08.10.2010, 13:19
da cum sa nu...mai am ca numai acuma am terminat de mancatnu-s expirate
la 08.10.2010, 13:25
la 08.10.2010, 13:34
Pfoaaa...aia e ciuperca? Sigur?

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking